Cât te costă să închiriezi un avion de la Ioan Niculae, Dinu Patriciu și Ion Țiriac. Cine e următorul milionar care intră în afacere

Cât te costă să închiriezi un avion de la Ioan Niculae, Dinu Patriciu și Ion Țiriac. Cine e următorul milionar care intră în afacere
Închirierea dus-întors a primului avion cumpărat de compania Inter Aviation, din grupul InterAgro, deținut de omul de afaceri Ioan Niculae, costă, până la Dubai, de exemplu, 20.000 de euro.

Românii care vor să închirieze un charter VIP trebuie săplătească, în medie, între 900 la 5.000 de euro pentru fiecare orăde zbor. Scaune din piele, televizoare, sisteme de telefoniemobilă, posibilitatea de a folosi laptopul pe timpul zborului suntdoar câteva dintre dotările unei aeronave charter.

Cel mai recent intrat pe această piață este omul de afaceri IoanNiculae.

Închirierea dus-întors a primului avion cumpărat de companiaInter Aviation, din grupul InterAgro, deținut de omul de afaceriIoan Niculae, costă, până la Dubai, de exemplu, 20.000 de euro, lacare se adaugă taxele de rută, iar până la Iași, 7.000-8-000 deeuro. „Vizăm în special piața externă. Pentru opt oameni de afacericare vor să călătorească până la Dubai, un preț de 24.000 de euro,per total, este convenabil. Cursa de linie nu ajunge până în Dubai,trebuie să mai iei o mașină de unde te lasă avionul”, a declaratpentru gândul Octavian Pița,directorul general al Inter Aviation.

Reprezentanții companiei au prezentat duminică, la aeroportulBucurești Băneasa, noua achiziție.

„Azi a fost semnat actul de naștere al companiei Inter Aviation.Azi noapte a venit în țară primul avion, un Hawker ultra VIP, careare 8 locuri pentru pasageri. Săptămâna viitoare va veni șielicopterul, care are 7 locuri pentru pasageri”, a declaratOctavian Pița.

Compania are în prezent 15 angajați care au lucrat anterior lacompanii de profil, iar Pița spune că deocamdată nu mai vizează noiangajări, pentru a demonstra că „și cu o mână de oameni lucrurilepot merge bine”. Între cei 15 sunt patru piloți de avion și treipentru elicopter.

De la Londra, până înNordul Africii

Între destinațiile pe care le va opera noua companie se numărăLondra, Moscova, Dubai, India, Nordul Africii, iar cei care vorînchiria elicopterul vor putea ajunge în țările limitrofe României,precum și în sudul Greciei și sudul Franței. „Elicopterul care vaveni săptămâna viitoare reprezintă o investiție de 9 milioane deeuro. Va putea ateriza și pe apă”, a precizat Pița.

Directorul companiei spune că deja există cereri de lapotențiali clienți, iar primul zbor va fi efectuat peste osăptămână. Investiția realizată până acum în compania InterAviation este de aproximativ 18,5 milioane de euro.

Inter Aviation va avea o flotă compusă din trei avioane businessjet și unul sau două elicoptere. Al doilea avion va fi achiziționatla toamnă, iar cel de-al treilea în 2012, potrivit directoruluigeneral al companiei. „Pe viitor vom aduce inclusiv două alteavioane de tip business jet, care vor avea de la 4 până la 8-12locuri pentru pasageri. Dacă vor veni patru persoane, vor puteaînchiria avionul de 4 locuri, nu este nevoie să ia un avion de 8locuri, în aceleași condiții de siguranță și confort”, a explicatPița.

În luna mai Ioan Niculae a declarat agenției Mediafax că nouafirmă va opera, pe lângă aparate proprii, un avion care va fiachiziționat de Gigi Becali.

Gigi Becali a confirmat atunci că va cumpăra un avion pe care vaplăti 10 milioane euro. „Îmi cumpăr un Challenger, ca să am euavion când am nevoie. Îl operez cu Niculae când nu-l folosesc eu,ca să scap de cheltuieli. Acesta este doar începutul, iar dacăfirma nu va avea pierderi, ne extindem și cu alte avioane”, declaraBecali la acea vreme.

Inter Aviation este deținută de fiica lui Niculae, AdinaNiculae, cu 51% din titluri, restul fiind în proprietateaInterAgro.

Dinu Patriciu și IonȚiriac, pe piața zborurilor VIP

Pe piața companiilor ce oferă zboruri charter cu aeronave VIPactivează și companii controlate de oamenii de afaceri DinuPatriciu și Ion Țiriac. Tiriac Air, compania deținută de omul deafaceri Ion Țiriac, are o flotă aeriană formată din aeronave de tipBombardier Global 5000 și elicoptere de tip Agusta.

Între destinațiile operate de Țiriac Air se numără Londra, Oslo,Tunis, Tenerife, Miami, Havana, Boenos Aires, Los Angeles, Sidney,potrivit website-ului companiei.

Pe aceeași piață este și omul de afaceri Dinu Patriciu, carecontrolează compania aeriană Eurojet. Strategia pe termen mediu aEurojet este de a-și extinde flota la 8 aeronave până în 2013, dupăcum scria anul trecut Business Magazin. Compania are aerovaneCessna și Challenger 604. „Cu flota noastră aflată în extinderesuntem capabili să operăm zboruri care să satisfacă nevoile tuturorclienților noștri, de la petreceri pentru corporații până lazboruri intime de familie, în Europa și în toata lumea”, se aratăpe website-ul Eurojet.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide