Câte milioane de euro au cheltuit românii de Rusalii pe litoral

Câte milioane de euro au cheltuit românii de Rusalii pe litoral
Publicat: 02/06/2015, 15:45

Față de anul trecut, numărul de turiști care au petrecut vacanța de Rusalii pe litoral a fost în creștere cu 35.000, în timp ce în 2013 au fost 30.000 de români în stațiunile de la Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, statul nu s-a implicat în deschiderea sezonului și nici asociațiile de promovare nu au venit cu programe de atragere a turiștilor, iar meritul pentru succesul începutului de sezon se datorează exclusiv hotelierilor.

„În acest an, sărbătoarea Rusaliilor a reprezentat, de fapt, deschiderea sezonului estival pe litoral. Acum au sosit la mare adevărații turiști de litoral, care au venit pentru soare și mare, spre deosebire de minivacanța de 1 Mai, când cei mai mulți români au ajuns la mare pentru cluburi”, se arată în comunicatul FPTR.

Cea mai aglomerată stațiune a fost Mamaia, dar și în zona de sud a litoralului în hoteluri și pensiuni s-au cazat aproximativ 5.000 de turiști, care au preferat liniștea și verdeața.

Cele mai căutate au fost hotelurile renovate, care au făcut investiții, care arată bine și care au facut promoții în această perioadă.

„Este momentul ca autoritățile locale să se implice mai mult, litoralul romanesc are un mare potențial și poate concura cu litoralul țărilor vecine. Anul acesta am primit semnale pozitive din partea Guvernului, care a redus TVA-ul la pachetelele de cazare și începând cu 1 iunie și la alimente, ceea ce va duce la o scădere vizibilă a costurilor de vacanță pentru toți românii. Patronii din turism sunt gata să deschidă un nou capitol de colaborare privind relația mediului de afaceri cu autoritățile statului”, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.