Câți bani vor românii să cheltuiască pe vacanțe. Vezi unde poți merge cu 500 de euro

Redactor:
Ionuț Morariu
Câți bani vor românii să cheltuiască pe vacanțe. Vezi unde poți merge cu 500 de euro
Între 300 și 500 de euro. Acestea sunt sumele pe care 34,6% dintre cei patru mii de respondenți ai unui sondaj declară că le vor cheltui pentru vacanțele de anul acesta.

Între 300 și 500 de euro. Acestea sunt sumele pe care 34,6%dintre cei patru mii de respondenți ai unui sondaj declară că levor cheltui pentru vacanțele de anul acesta. Numai 9,6% dintre ceiintervievați spun că vor aloca peste 1.000 de euro, de persoană,pentru concediul din 2011, conform unui sondaj realizat de site-ulivox.ro. Datele mai arată că o mare parte a românilor care îșipermit să călătorească în 2011 nu apelează la serviciile uneiagenții de turism. Aproape 40% dintre ei susțin că își organizeazăsinguri vacanțele. În plus, 91,4% dintre participanții la sondajconsideră că serviciile oferite în străinătate au o calitatesuperioară celor din România. Pentru cei care aleg anul acesta săfacă turism în România, lucrurile nu vor diferi sensibil față de2010, cel puțin în privința prețurilor. „Previziunea ANAT pentru2011 arată că tarifele vor stagna și chiar vor scădea cu circa 10%în sezonul intermediar” (15 iunie – 15 iulie și 15 august – 1septembrie, n.r.), a a declarat pentru gândul Corina Martin,președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism dinRomânia (ANAT).

Vacanțe cu buget auster

O vacanță peste hotare, fie ea și una modestă, pune la greaîncercare bugetul mediu anual, de 300-500 de euro, indicat de ceimai mulți români. Astfel, un cuplu care plănuiește o ieșireromantică la sfârșitul acestei săptămâni, chiar înaintea SfântuluiValentin, are numeroase opțiuni. Într-un clasament al celor maimici prețuri, pachetele turistice pentru Praga, Veneția sauBudapesta sunt printre cele mai ieftine, potrivit reprezentanțiiloragențiilor de turism. Chiar și așa, o minivacanță romantică înaceste orașe costă în jur de 500 de euro. Cu acești bani, turiștiivor plăti două bilete la un hotel de două sau chiar trei stele, cumic dejun, timp de trei nopți, dar și prețul biletului de avion șitaxele de aeroport. Se poate chiar și mai ieftin. O excursie cuavionul la Budapeste, în această perioadă, pleacă de la 177 de eurode persoană. Pentru acești bani petreceți trei nopți la un hotel detrei stele, cu micul dejun inclus, însă mai aveți de achitat circa90 de euro, de persoană, pentru taxele de aeroport.

Românii s-au săturat de Paralia

Rezultatele sondajului surprind și numărul mare al celor carespun că nu au avut vacanță în 2010, peste 23% dintre ceiintervievați. 47% declară că și-au petrecut concediul în țară,apoximativ 17% în străinătate și circa 12% atât în țară, cât și înstrăinătate. „În funcție de numărul de turiști, Bulgaria și Austriasunt primele destinații ale românilor, cu peste 250.000 de turiștifiecare. Prima destinație pe zboruri charter și ca volum alîncasărilor a fost Turcia, cu peste 150.000 de turiști, din caremajoritatea au ales regiunea Antalya”, precizează reprezentantulANAT. S-a redus însă considerabil numărul celor care optau săpetreacă vacanțe ieftine pe litoralul grecesc. Stațiuni vedetă pânănu demult, precum Paralia, au pierdut de-a lungul anului trecutaproape jumătate din vizitatorii români. Aceștia s-au arătatinteresați, în special de segmentul curselor charter, de insuleleRhodos și Creta.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide