Ce costă mai mult decât Grecia, Războiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc

Ce costă mai mult decât Grecia, Războiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc
CALCULUL a fost FĂCUT, iar răspunsul este ATÂT DE SIMPLU!

Apple a atins joi un nou record pe bursa din Statele Unite, de 400 miliarde de dolari, astfel că valoarea de piață a companiei depășește PIB-ul Greciei, costurile Războiului Civil din SUA, Marelui Zid Chinezesc, programului spațial Apollo sau comerțul ilegal cu droguri la nivel mondial, relatează Mediafax.

Apple a închis ședința de joi la o capitalizare de 398 miliarde de dolari, ușor sub maximul atins pe parcursul zilei, însă tot valorează mai mult decât PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, potrivit CNN.

Apple depășește chiar și Războiul Civil din SUA, ale cărui costuri au fost estimate la 75-80 de miliarde de dolari. Dacă pierderile de vieți omenești nu pot fi socotite în bani, valoarea Apple depășește de aproape cinci ori costul războiului cu mai multe victime americani decât orice altă confruntare în care au fost implicate Statele Unite, potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan.

Programul spațial Apollo, prin care Statele Unite au trimis un om pe lună, a fost una dintre cele mai cunoscute competiții între SUA și Rusia în timpul Războiului Rece. Costul final a fost de 145-170 miliarde de dolari, de peste două ori mai mic decât valoarea Apple.

Compania este mai scumpă de cel puțin zece ori comparativ cu valoarea însumată a tuturor echipelor din campionatul de fotbal american, de numai 33 miliarde de dolari.

Valoarea Apple depășește de aproape trei ori încasările din retailul de îmbrăcăminte din SUA, cu venituri de circa 150 de miliarde de dolari pe an.

Singapore, una dintre cele mai bogate țări din lume, are un PIB pe cap de locuitor de 70.000 dolari. Până în 2016, economia statului asiatic, care produce milionari pe bandă rulantă în pofida crizei, ar trebui să ajungă la 318 miliarde de dolari. Apple valorează însă mai mult.

Potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan, producătorul IPhone și iPad valorează chiar mai mult decât comerțul ilegal cu droguri la nivel mondial, estimat la circa 321 miliarde de dolari.

Apple este mai scumpă și decât francizele Star Wars (18 miliarde de dolari), Star Trek (4 miliarde dolari), Harry Potter (15 miliarde de dolari), Stephen King (10 miliarde dolari) și Twilight (2 miliarde dolari) însumate. La un loc, aceastea nu trec de 49 de miliarde de dolari.

Compania a reușit să fie chiar mai mare decât costul obezității din SUA, estimat la 300 de miliarde de dolari, scrie ThingsAppleIsWorthMoreThan.

De asemenea, Apple depășește costurile Marelui Zid Chinezesc. Pentru construcția Marelui Zid au fost necesare 3,87 miliarde de cărămizi. La un cost de 52 de cenți pe cărămidă, valoarea acestuia este sub cea a Apple.

Mai mare decât Apple nu a fost decât fondatorul companiei, Steve Jobs, scrie pe blog Joshua Brown, consultant financiar la Fusion Analytics și contributor la StockTwits, Wall Street Journal, CNNMoney, Forbes și CNBC.

Inchide