Ce profit a înregistrat Unirea Shopping Center în 2011 și la cât a fost evaluat terenul pe care este amplasat complexul comercial

Ce profit a înregistrat Unirea Shopping Center în 2011 și la cât a fost evaluat terenul pe care este amplasat complexul comercial
Publicat: 23/04/2012, 19:39
Actualizat: 31/07/2014, 15:12

Profitul și afacerile firmei Unirea Shopping Center (SCDM) s-au redus anul trecut, iar activele deținute de companie, centrele comerciale Unirea Shopping Center din București și Brașov și terenurile aferente, au fost evaluate la 425,2 milioane lei (98,4 milioane euro), în scădere cu 7 milioane lei, scrie Mediafax.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 3,5 milioane de lei, în scădere cu 43% față de anul precedent, și afaceri de 78,6 milioane de lei, cu 9% sub cele din 2010. Veniturile companiei s-au redus cu 13,5%, de la 99,8 milioane de lei la 86,3 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au scăzut cu 9,5%, de la 91,5 milioane de lei la 82,8 milioane lei.

În 2010, profitul a fost de 5,9 milioane de lei, iar afacerile de 86,4 milioane de lei.

„Rezultatele anului 2011 sunt inferioare celor obținute în anul 2010 ca urmare a efectelor crizei și veniturilor reduse în urma restructurărilor masive de spații comerciale. Însă aceste eforturi materiale și umane realizate de societate în acest an își vor găsi efectele benefice anii următori, începând chiar cu 2012”, se menționează într-un raport al companiei.

În 2010, proprietățile Unirea Shopping Center erau evaluate la 432,2 milioane de lei (circa 101 milioane euro).

Chiar dacă au fost reevaluate în scădere, activele au pierdut mai puțin din valoare decât în anul 2010 față de 2009, când deprecierea a fost de aproape 11 milioane de euro.

Potrivit rapoartelor de reevaluare publicate pe site-ul companiei Unirea Shopping Center, terenul din centrul Capitalei pe care este amplasat magazinul Unirea era evaluat la finele anului trecut la 163,9 milioane de lei (37,9 milioane de euro), față de 161,5 milioane de lei (37,69 milioane de euro) în 2010, fiind singurul activ reevaluat în urcare.

Clădirea în care funcționează magazinul Unirea și-a redus valoarea cu 4,6 milioane de lei, fiind evaluată la 92,4 milioane de lei (21,39 milioane euro) față de 97 milioane de lei (22,6 milioane euro) în 2010. Parcarea din spatele magazinului are o valoare de 83,6 milioane de lei (19,4 milioane euro), față de 86,3 milioane de lei (20,14 milioane euro).

Magazinul din Brașov este evaluat la 72,5 milioane de lei (16,7 milioane de euro) în scădere cu 2,3 milioane de lei de la 74,8 milioane de lei (17,4 milioane de euro) în 2010.

Evaluarea activelor a fost realizată de firma Conadi Imob Construct.

Gradul de ocupare mediu al spațiilor închiriabile era de 88% în decembrie 2011, în scădere cu 2,6 procente față de anul precedent.

Unirea Shopping Center București are o suprafață închiriabilă totală de 44.500 metri pătrați, ocupată în proporție de 88%, în timp ce centrul comercial din Brașov are 16.900 metri pătrați și este închiriat 85%. Parcarea Unirea București are o suprafață de 23.500 metri pătrați.

„Schimbările semnificative din zonele comerciale ale ambelor magazine din București și Brașov, ce au necesitat perioade relativ mari de reamenajare, de circa 3-5 luni, au dus la obținerea unor venituri din chirii mai mici cu 7% față de anul precedent. Spațiile neocupate de circa 10% din suprafața închiriabilă sunt de asemenea o cauză a diminuării veniturilor din chirii”, se arată în raporul companiei.

Cele două centre comerciale au generat în 2010 venituri din chirii de circa 76 milioane de lei (aproximativ 17 milioane de euro).

În anul 2011, o parte din magazinul din București a fost reamenajată, deschizându-se magazinele H&M, Stradivarius și Pull &Bear, iar în cel din Brașov au fost amenajate, de asemenea, magazine H&M, Pull & Bear, Stradivarius și Bershka.

„Investițiile efectuate în anul 2011 au fost realizate preponderent din surse atrase, dar și din surse financiare proprii. Societatea a participat, în conformitate cu contractele încheiate, la realizarea amenajărilor legate de deschiderea atât în București cât și la Brașov a magazinelor H&M, Stradivarius, Pull & Bear, Bershka. În acest sens, societatea a procedat la obținerea unui credit în euro de la BCR”, potrivit raportului.

Compania avea la sfârșitul anului datorii la bănci în valoare de 9,73 de milioane de euro, din credite inițiale de 28,85 de milioane de euro, toate de la BCR.

Compania este controlată de soții Dan și Carmen Adamescu, prin intermediul The Nova Group Investments România, care deține 74,16% din titluri. În structura acționariatului se mai regăsește SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deținut de alți acționari.
Firma are un capital social de 7,4 milioane lei, divizat în 2,9 milioane de acțiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Titlurile Unirea Shopping Center au fost tranzacționate joi la un preț de 85 de lei, cotație în scădere cu 1,16%. La această cotație, capitalizarea Unirea Shopping Center este de 253 milioane lei.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Loredana Groza, luată cu ambulanța la puțin timp după ce a cântat la nunta Simonei...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Cum e să te îmbolnăvești de COVID în țara în care virusul nu există oficial....
Şi-a presimţit moartea! Ce a făcut Petrică Cercel la ultima cântare
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Un președinte vrea să schimbe harta Europei! Cum și-a amenințat vecinii: 'Teritoriile acelea sunt ale...
Țara unde trăiesc cei mai înalți oameni din lume. De ce ar putea să scadă...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Cutremur total în Europa! Apare o super armată europeană
E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...