Ce spune raportul de audit al Renault referitor la SCANDALUL DE SPIONAJ

Redactor:
Vlad Mironescu
Ce spune raportul de audit al Renault referitor la SCANDALUL DE SPIONAJ

Raportul de audit realizat de Renault în urma scandalului despionaj în care este implicat indică disfuncționalități grave lanivelul conducerii constructorului auto, a declarat ministrulfrancez al Industriei, Eric Besson, citat de AFP.

„În mod clar, raportul de audit arată că au fostdisfuncționalități grave, greșeli din care trebuie traseînvățăturile”, a afirmat Besson.

El a adăugat că documentul indică persoanele vinovate descandalul de spionaj în care este implicat Renault.

„Responsabilii sunt numiți în raport, dar nu eu sunt cel care leva face publice numele. Scandalul a scos la iveală un management șio manieră de a conduce care nu trebuie să continue”, a spusministrul.

Consiliul de administrație al Renault se reunește luni pentru aexamina raportul de audit.

Renault a acuzat la începutul anului că a fost victima unoracțiuni de spionaj industrial la divizia de autovehicule electrice,evocând posibilitatea unei rețele internaționale organizate, întimp ce presa internațională a indicat China drept beneficiar alacțiunilor de spionaj. În urma acuzațiilor au fost concediați treidirectori cărora grupul le-a cerut ulterior scuze, promițându-ledespăgubiri.

Procurorul general al Parisului a anunțat că anchetaautorităților nu a scos la iveală decât o posibilă escrocherie și ademonstrat că directorii concediați nu dețin conturi incriminatoriiîn străinătate, așa cum a susținut conducerea producătoruluiauto.

Bogdan Cojocaru,[email protected]

Inchide