Cele 10 semne care arată că șeful îți poate face viața un coșmar

Redactor:
Corina Vârlan
Angajații sunt sfătuiți să identifice o serie de semne înainte de a se implica mult prea mult în activitatea de la servici sau să le observe încă din timpul interviului de angajare, pentru a hotărî dacă vor sau nu să se confrunte cu diferite situații dificile la locul de muncă.

Dacă șeful are o personalitate mai dificilă decât cea a personajelor din filmul american „Șefi de coșmar”, atunci situațiile prin care trec la locul de muncă îi afectează pe angajați și în timpul liber, conform unui studiu realizat de Universitatea Baylor din Statele Unite ale Americii, citat de Business Insider.

Merideth Ferguson, unul dintre autorii studiului, asistent universitar în domeniul managementului, crede că atmosfera tensionată de la locul de muncă afectează atât relația cu soțul sau cu soția angajatului, cât și alte relații intime ale acestora.

Ea susține, de asemenea, că în momentul în care managerii încep să facă viața angajaților un coșmar, principala activitate a celor din urmă nu mai este aceea de a-și îndeplini atribuțiile, ci aceea de a-și menține șeful fericit zi de zi.

Cei de la Universitatea texană Baylor sunt de părere că este important ca angajații să identifice o serie de semne înainte de a se implica mult prea mult în activitatea de la serviciu sau să le observe încă din timpul interviului de angajare, pentru a hotărî dacă vor sau nu să se confrunte cu diferite situații dificile la locul de muncă.

Top 10 semne care arată că șeful vă va face viața un coșmar

1. Folosește în mod repetat cuvântul „eu”, asociat cu succesul în companie. Acesta este un semn care arată faptul că el vrea să obțină totul pentru propria persoană.

2. Pune prea multe întrebări despre viața personală a angajaților. O astfel de atitudine este un semn care indică faptul că șeful încearcă să își dea seama cât de disponibil este angajatul pentru postul pe care îl ocupă, dar și pentru el.

3. Dă prea multe răspunsuri generice. Un astfel de comportament ar putea însemna faptul că el ascunde intenționat informații față de angajați pentru a avea un anumit avantaj în fața lor.

4. O persoană care lucrează într-o companie simte un nod în stomac de fiecare dată când trebuie să își confrunte șeful sau se gândește de două ori înainte de a se ridica, în fiecare dimineață, din pat pentru a pleca la locul de muncă. Acesta este un semn care arată faptul că angajatul trebuie să schimbe ceva în legătură cu slujba pe care o deține.

5. Șeful își ignoră angajatul în mod constant în timp ce acesta discută cu el. Subalternii unui astfel de manager nu trebuie să se aștepte ca acesta să le fie alături atunci când se vor confrunta cu o situație dificilă.

6. Atenție la criticile primite de șef din partea foștilor angajați.

7. Atunci când șeful îi presează prea mult pe angajați ei își nu își pot îndeplini eficient atribuțiile.

8. Șeful refuză să recunoască atunci când greșește. Acesta este un semn care arată faptul că el nu vrea să iasă din zona sa de confort pentru angajații lui.

9. Atenție la șefii care dau repede vina pe angajați, dar își exprimă foarte rar aprecierea atunci când ei reușesc să își îndeplinească sarcinile cu succes.

10. Șefii care favorizează diferite persoane, nu recunosc, de obicei, abilitățile și plus valoarea pe care o aduc alți angajați companiei.

Inchide