• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

CFR „fură” conceptul low-cost: îți iei bilet din timp, plătești mai puțin

CFR „fură” conceptul low-cost: îți iei bilet din timp, plătești mai puțin
Dacă știți de pe acum data exactă când veți pleca în concediu la mare, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în august, e bine să vă cumpărați bilet de tren chiar de azi.

Dacă știți de pe acum data exactă când veți pleca în concediu lamare, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în august, e bine să văcumpărați bilet de tren chiar de azi. CFR Călători a introdus unsistem de reduceri de tarife cuprinse între 5% și 13% pentru ceicare-și cumpără din timp biletele.

Procentul de reducere se aplică la prețul biletului de călătorieși la suplimentul de tren, în funcție de perioada de anticipație aprocurării biletului. Astfel, dacă biletul este cumpărat cu maimult de 21 de zile înaintea plecării trenului, se acordă reducereamaximă, de 13%.

Cu 10% mai puțin veți plăti dacă vă procurați biletele cu oanticipație de 11 până la 20 de zile. În fine, dacă achiziționarease face cu șase până la 10 zile înainte de plecarea garniturii,reducerea este de 5%. Procentele de reducere se aplică atât labiletele cu tarif întreg cât și la cele pentru copii. Acestereduceri nu sunt valabile la tariful de rezervare a locului și latariful de supliment de pat sau de cușetă.

„Acest sistem ne va permite să redimensionăm mai binegarniturile, fără a ne mai trezi cu aglomerație la peron, chiarînaintea plecării trenului. În cazul în care, cu câteva zileînainte de data de plecare, constatăm că sunt foarte multesolicitări pentru un anumit tren, putem suplimenta numărul devagoane până la maximul tehnic posibil. Se poate chiar introduce untren suplimentar”, a declarat pentru Gândul un oficial alcompaniei.

Biletele cu reducere pot fi cumpărate din toate gările șiagențiile CFR care sunt dotate cu sistem electronic, dar și de peinternet. Peste 90% din gări sunt dotate cu calculatoare. „Doarhaltele mici au rămas, deocamdată, fără sistem electronic deemitere a biletelor. Mizăm însă foarte mult pe rezervărileonline”,a precizat oficialul.

Inchide