Cine a cumpărat mașina de protocol a lui Jeffrey Franks și care este prețul cu care a fost vândută

Cine a cumpărat mașina de protocol a lui Jeffrey Franks și care este prețul cu care a fost vândută
Superoferta lui..

Mașina de protocol a șefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a fost vândută „în principiu” unei „persoane fizice” din România.

„Mașina a fost vândută, în principiu. Spun în principiu pentru că mașina este încă aici (la Biroul FMI din București-n.red.) și va fi considerată vândută efectiv atunci când cumpărătorul va veni să o ia și va face și plata pe loc. În prezent, respectiva persoană se interesează de taxele aferente”, a declarat, pentru gândul, Florin Cirstea, de la Biroul Regional al Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru România și Bulgaria.

„Este doar o mașină!”. Taxele aferente – Peste 18.600 de euro

Întrebat de prețul final de vânzare al mașinii, Cirstea a spus că acesta este „confidențial”, arătându-se ușor iritat de interesul manifestat de presă pe tema vânzării mașinii de protocol a Biroului FMI: „Este doar o mașină!”

„Prețul de 7.000 de euro a fost prețul de pornire, prețul final este confidențial. La prețul final s-au adăugat taxele, în valoare de 81.000 de lei (circa 18.620 de euro – n.r.)”, a spus Florin Cirstea. Astfel, reiese că prețul final de achiziție a mașinii de protocol folosite de Jeffrey Franks depășește 25.600 de euro.

Anunțul pentru vânzarea mașinii coincide cu finalul mandatului lui Jeffrey Franks, americanul care de peste trei ani conduce negocierile FMI cu România. Misiunea de evaluare programată la sfârșitul acestei luni va fi ultima pentru Jeffrey Franks. El urmează să fie înlocuit cu olandezul Erik Jan de Vrijer, care va prelua din vară funcția de negociator-șef al FMI pentru Ro­mânia. Biroul FMI din România urmează să achiziționeze o nouă mașină de protocol pentru noul negociator-șef al FMI pentru România.

Anunțul, scos joi de pe site-ul biroului

Joi, reprezentanții Biroului FMI pentru România au scos anunțul privind vânzarea mașinii de protocol a lui Jeffrey Franks de pe site-ul Biroului FMI din România.

La începutul lunii aprilie, Biroul Regional al Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru România și Bulgaria a scos la vânzare automobilul pe care oficialii FMI îl foloseau pentru deplasările oficiale. Este vorba despre un Nissan Patrol, fabricat în 2004, care are șapte locuri, 125.000 de km la bord, iar prețul de vânzare anunțat este de 7.000 de euro. Autoturismul este dotat cu anvelope all season.

Termenul limită anunțat inițial pentru vânzarea autoturismului era 9 aprilie, dar a fost ulterior prelungit, pe motiv că nu a fost găsit un cumpărător „din cauza taxelor aferente care trebuie achitate”

Taxele și comisioanele care trebuie achitate de cumpărător se calculează la valoarea unei mașini noi, care este de 35.000 de euro.

În anunțul publicat pe site-ul biroului FMI din România se arăta că persoana care va cumpăra mașina va trebui să achite integral prețul solicitat, la livrarea automobilului.

Mașina are un motor diesel de 2.953 de cmc și mai poate fi văzută încă la sediul biroului FMI din București, din zona Unirii.

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
Doliu uriaş la Steaua! A MURIT. Ce tragedie...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Secretul oamenilor care au fumat ca 'turcii' toată viața, dar au plămâni perfect sănătoși
Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce MARE...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Diana Munteanu, la un pas de anorexie? Fanii au intrat în panică: ”Ai slăbit foarte...
Inchide