Cine este primul beneficiar al programului Prima Casă 4 și ce rată plătește. PLUS: Care sunt condițiile de acordare ale unui astfel de împrumut

Redactor:
Gândul
Cine este primul beneficiar al programului Prima Casă 4 și ce rată plătește. PLUS: Care sunt condițiile de acordare ale unui astfel de împrumut
Vineri a fost semnat primul contract din cadrul programului guvernamental Prima Casă 4, la una dintre sucursalele Băncii Comerciale Române (BCR) din Capitală, în prezența premierului Emil Boc.

Vineri a fost semnat primul contract din cadrul programuluiguvernamental Prima Casă 4, la una dintre sucursalele BănciiComerciale Române (BCR) din Capitală, în prezența premierului EmilBoc. Beneficiarul împrumutului este o doamnă în vârstă de 40 deani, cadru universitar în București.

Valoarea creditului obținut este de aproximativ 60.000 de euro,iar avansul plătit este de 5% din prețul locuințeiachiziționate.

Ea plătea până acum o chirie de 280 de euro, rata fiind înprezent de aproximativ 230-240 de euro, după cum a declarat pentrugândul CornelCojocaru, directorul executiv al Direcției de comunicare a BCR.

Apartamentul achiziționat prin intermediul programului de statse află în cartierul Balta Albă, din Capitală, în zona PiețeiMiniș.

Până în acest moment, 12 bănci s-au arătat interesate săparticipe la programul Prima Casă 4, ele având un plafon total de1,4 miliarde de euro. Dintre acestea, doar BCR, CEC Bank, AlphaBank și BRD au anunțat că acordă împrumuturi prin acestprogram.

Care sunt condițiile deacordare ale unui credit în cadrul programului Prima Casă4

Valoarea medie a unui credit solicitat în această fază aprogramului, la BCR, este de 40.000 de euro. Până acum au fostînregistrate 37 de cereri, dintre care 15 au fost semnate.Programul se adresează persoanelor fizice sau cuplurilor care nudețin nicio locuință sau care dețin un spațiu locativ cu osuprafață de cel mult 50 de metri pătrați, o noutate față deprogramul de anul trecut.

Avansul plătit de beneficiarii programului Prima Casă 4 este de5% din prețul de achiziționare sau de construcție al locuințeidorite, iar perioada maximă de rambursare a creditului este de 30de ani.

Băncile acceptă un număr maxim de trei coplătitori, iarîmprumutul este scutit de comisionul de acordare, de cel deadministrare, care este lunar, dar și de cel de rambursareanticipată.

Primul program Prima Casă a fost lansat în vara anului 2009 cândstatul a garantat credite în valoare de maximum 60.000 de euro. În2010, limita unui împrumut a fost de 70.000 de euro în cazullocuințelor aflate în construcție și de 75.000 de euro pentrucasele noi cumpărate de asociații de proprietari. Din programulPrima Casă 4 a fost eliminată restricția de vârstă impusăbeneficiarilor, de 35 de ani în programele precedente.

În prezent statul garantează doar jumătate din împrumut și nuîntreaga sumă, așa cum se întâmpla până acum, restul de 50% fiindgarantat de către bănci. (Corina Vârlan)

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Noul protocol de tratament pentru SARS-CoV-2, publicat. În ce condiții se recomandă Remdesivirul
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ce face acum cântăreața pentru care Băsescu a fugit de SPP. Interviu fără perdea, ce...
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Britney Spears este „gata să preia mai mult controlul” asupra vieții sale în 2021!
Inchide