Cine se va înghesui să taie panglica la cei 10 noi km ai Autostrăzii Transilvania

Cine se va înghesui să taie panglica la cei 10 noi km ai Autostrăzii Transilvania
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 00:36

Românii vor putea circula, din noiembrie, pe încă 10 noi km dinAutostrada Transilvania, pe tronsonul Turda – Câmpia Turzii,potrivit declarațiilor oficialilor com­paniei americane Bechtel,constructorul autostrăzii.

Circulația urmează să fie deschisă după tăierea panglicii deinaugurare. Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentrugândul că în perioada 1-4 noiembrie o comisie de inspecție dincadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale(CNADNR) va face recepția lucrărilor. Și primul ministru are metodaproprie de verificare a execuției drumurilor.

La sfâr­șitul lunii august, premierul Emil Boc a ținut săverifice calitatea lucrărilor la cen­tura ocolitoare a municipiuluiLugoj, județul Timiș, prin metoda paharului cu apă pus pe bordulmașinii. În prezent la Ministerul Transporturilor nu se cunoaște cuexactitate formula delegației oficiale care va participa la tăiereapanglicii pen­tru inaugurarea celor 10 noi km din AutostradaTransilvania, însă este de aș­tep­tat să fie prezenți, ca deobicei, mi­nistrul de resort, primul ministru și un întreg alai deprefecți și primari. În urmă cu patru zile, ministrultransporturilor, Anca Boagiu, s-a dus la ședința celor două Cameredin Parlament într-un scaun cu rotile, aceasta spunându-lejurnaliștilor că a suferit o intervenție chi­rurgicală la piciorulstâng, pe care îl avea protejat cu atele.

Fără emoții

Oficialii Bechtel spun că nu își fac griji în ceea ce priveșteinaugurarea noului tronson din Autostrada Transilvania. „Nu avem dece să avem emoții. Lucrările au fost în prealabil avizate de cătreCNADNR. În fiecare lună experții Companiei au venit să verificelucrările”, a declarat pen­tru gândul directorul de comunicare alBechtel, Bogdan Sgârcitu. El a de­clarat că după inaugurarea nouluitron­son se va putea circula de la Gilău la Câmpia Turzii petronsonul 2B, pe o dis­tanță de 52 de kilometri.

Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrările pe A3 în județulBihor, pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău și Borș, a maiarătat Sgârcitu. Referitor la continuarea lucrărilor anul viitor,Sgârcitu consideră că totul depinde de asigurarea finanțării. „Anulviitor nu se știe foarte clar ce va fi. În momentul de față nu avemun buget. Din discuțiile de până acum am înțeles că se va continuafinanțarea, însă nu știm exact despre ce sume.

Dacă banii nu ar fi o problemă și ar fi făcute toateexproprierile și ar fi mutate toate utilitățile, anul viitor amputea finaliza 64 de km de autostradă. Până în momentul de fațăpentru lucrările din 2010 Bechtel nu a primit bani, datoriastatului fiind de 90 de milioane de euro”, a mai declarat Sgârcitupentru gândul. Tot de asigurarea resurselor financiare depinde șidacă firma americană va recurge la o con­cediere colectivă sau noiangajări. „În momentul de față avem 1.200 de an­gajați. În funcțiede planul de lucrări pentru anul viitor vom vedea dacă va trebui sămai angajăm sau să operăm o concediere colectivă. Totul depinde definanțare”, a mai spus Sgârcitu.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...