Cine se va înghesui să taie panglica la cei 10 noi km ai Autostrăzii Transilvania

Cine se va înghesui să taie panglica la cei 10 noi km ai Autostrăzii Transilvania
Românii vor putea circula, din noiembrie, pe încă 10 noi km din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Turda - Câmpia Turzii, potrivit declarațiilor oficialilor com­paniei americane Bechtel, constructorul autostrăzii.

Românii vor putea circula, din noiembrie, pe încă 10 noi km dinAutostrada Transilvania, pe tronsonul Turda – Câmpia Turzii,potrivit declarațiilor oficialilor com­paniei americane Bechtel,constructorul autostrăzii.

Circulația urmează să fie deschisă după tăierea panglicii deinaugurare. Surse din Ministerul Transporturilor au declarat pentrugândul că în perioada 1-4 noiembrie o comisie de inspecție dincadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale(CNADNR) va face recepția lucrărilor. Și primul ministru are metodaproprie de verificare a execuției drumurilor.

La sfâr­șitul lunii august, premierul Emil Boc a ținut săverifice calitatea lucrărilor la cen­tura ocolitoare a municipiuluiLugoj, județul Timiș, prin metoda paharului cu apă pus pe bordulmașinii. În prezent la Ministerul Transporturilor nu se cunoaște cuexactitate formula delegației oficiale care va participa la tăiereapanglicii pen­tru inaugurarea celor 10 noi km din AutostradaTransilvania, însă este de aș­tep­tat să fie prezenți, ca deobicei, mi­nistrul de resort, primul ministru și un întreg alai deprefecți și primari. În urmă cu patru zile, ministrultransporturilor, Anca Boagiu, s-a dus la ședința celor două Cameredin Parlament într-un scaun cu rotile, aceasta spunându-lejurnaliștilor că a suferit o intervenție chi­rurgicală la piciorulstâng, pe care îl avea protejat cu atele.

Fără emoții

Oficialii Bechtel spun că nu își fac griji în ceea ce priveșteinaugurarea noului tronson din Autostrada Transilvania. „Nu avem dece să avem emoții. Lucrările au fost în prealabil avizate de cătreCNADNR. În fiecare lună experții Companiei au venit să verificelucrările”, a declarat pen­tru gândul directorul de comunicare alBechtel, Bogdan Sgârcitu. El a de­clarat că după inaugurarea nouluitron­son se va putea circula de la Gilău la Câmpia Turzii petronsonul 2B, pe o dis­tanță de 52 de kilometri.

Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrările pe A3 în județulBihor, pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău și Borș, a maiarătat Sgârcitu. Referitor la continuarea lucrărilor anul viitor,Sgârcitu consideră că totul depinde de asigurarea finanțării. „Anulviitor nu se știe foarte clar ce va fi. În momentul de față nu avemun buget. Din discuțiile de până acum am înțeles că se va continuafinanțarea, însă nu știm exact despre ce sume.

Dacă banii nu ar fi o problemă și ar fi făcute toateexproprierile și ar fi mutate toate utilitățile, anul viitor amputea finaliza 64 de km de autostradă. Până în momentul de fațăpentru lucrările din 2010 Bechtel nu a primit bani, datoriastatului fiind de 90 de milioane de euro”, a mai declarat Sgârcitupentru gândul. Tot de asigurarea resurselor financiare depinde șidacă firma americană va recurge la o con­cediere colectivă sau noiangajări. „În momentul de față avem 1.200 de an­gajați. În funcțiede planul de lucrări pentru anul viitor vom vedea dacă va trebui sămai angajăm sau să operăm o concediere colectivă. Totul depinde definanțare”, a mai spus Sgârcitu.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide