Cine sunt „dependenții” și „interesații” pe rețelele de socializare în România. Cum se limitează accesul angajaților pe Facebook

Redactor:
Alina Matis
Redactor:
Corina Vârlan
Folosirea rețelelor de socializare în timpul programului de lucru poate diminua concentrarea angajaților și poate reprezenta un factor care duce la scăderea productivității în rândul acestora.

Folosirea rețelelor de socializare în timpul programului de lucru poate diminua concentrarea angajaților și poate reprezenta, de cele mai multe ori, un factor care duce la scăderea productivității. Există, însă, unele categorii de angajați în cazul cărora productivitatea este strict legată de utilizarea unor platforme precum Facebook, Twitter sau LinkedIn, potrivit specialiștilor în domeniul resurselor umane.

„Rețelele de socializare și, în general, orice formă de mesagerie privată, reprezintă un aspect care diminuează concentrarea salariatului. Tendința de a petrece timp pentru aspecte non-profesionale este consistentă de vreme ce majoritatea salariaților care fac muncă de birou sunt așezați în fața unui calculator conectat la internet”, a declarat pentru gândul Viorel Ghete, managing partner al BPI Group.

Cine sunt „dependentul” și „interesatul”

Angajații care folosesc rețelele de socializare în timpul programului de lucru pot fi împărțiți în două categorii, mai exact „dependenții” și „interesații”, în funcție de scopul pentru care ei folosesc aceste platforme.

Dependenții folosesc aceste site-uri destul de mult în timpul de lucru, devenind contraproductivi”, a declarat pentru gândul George Păunescu, team leader al Manpower România. „În plus, activitatea lor pe aceste rețele poate dăuna imaginii companiei la care lucrează”, a mai adăugat el.

Păunescu ne-a mai explicat că, din cauza salariaților care fac parte din această categorie, șefii decid uneori blocarea totală a unor adrese web sau monitorizarea zilnică a activității personalului pe internet.

 

În cadrul celeilalte categorii, cea a „interesaților„, se încadrează angajații care folosesc rețelele de socializare drept instrumente de lucru. „Recruiterii, responsabilii de marketing și de publicitate, ziariștii sau liber-profesioniștii sunt deja dependeți de Facebook, Twitter sau LinkedIn, în măsura în care informația circulă din ce în ce mai rapid pe aceste canale”, ne-a mai spus reprezentantul ManPower România, adăugând că, pentru persoanele care lucrează în astfel de domenii, productivitatea „depinde în mare măsură de folosirea rețelelor sociale”.

Ce măsuri pot lua șefii pentru a limita accesul personalului la rețelele de socializare

Pentru a evita scăderea productivității angajaților din cauza utilizării platformelor precum Facebook, Twitter sau LinkedIn în timpul programului de lucru, cei aflați în conducerea diferitelor companii pot lua unele măsuri de control, dar nu înainte de a analiza efectele pozitive și negative pe care le poate avea punerea lor în vigoare, susțin specialiștii în domeniu.

„Se pot institui reguli flexibile, cum ar fi doar anumite intervale orare în care este deschis accesul sau, evident, reguli stricte care să interzică total aceesul la rețelele sociale în timpul orelor de program”, a declarat pentru gândul Oana Datki, country manager al Consulteam România.

Există, în momentul de față, companii multinaționale ce dețin sisteme IT integrate care restricționează accesul personalului nu numai la rețelele de socializare, ci și la alte informații, fie ele cu caracter religios, pornografic sau chiar politic.

„Constatăm adesea imposibilitatea de acces la site-uri precum YouTube sau la mesageriile instant, de tip Messenger. Cu ceva vreme în urmă, citeam că peste 50% dintre companiile americane interzic folosirea Facebook, Twitter, Myspace sau chiar LinkedIn la locul de muncă prin filtrarea accesului la aceste site-uri”, ne-a explicat și Viorel Ghete.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

El a subliniat însă faptul că astfel de tehnici intră în conflict cu așteptările generației tinere, care este obișnuită cu astfel de mijloace și care este „născută în epoca socializării virtuale”. Ghete spune, de asemenea, că, potrivit unor studii recente, la nivel global, peste 50% dintre tineri și-ar alege locul de muncă după criteriul libertății în utilizarea site-urilor de socializare.

„Eu, în compania mea, nu aș interzice accesul deloc, pentru că obiectivele sunt foarte clare și măsurabile și nici nu am remarcat să se abuzeze în vreun fel, ci din contră, se promovează serviciile și diverse evenimente prin intermediul acestor rețele”, explică Datki. Mai mult, subliniază că, în cazul companiilor pentru care lucrează mii de angajați, problema se pune diferit, iar procedurile trebuie să fie unele clare, potrivite pentru activitatea desfășurată de fiecare firmă în parte.

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Primul satelit din lemn. Țara care îndrăznește să îl lanseze pe orbită
Inedit: Un fermier belgian a mutat accidental graniţa cu Franţa
BANCUL ZILEI – Bancherul și degetul plăcerii nebănuite
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
Mamă pentru a treia oară! Este în culmea fericirii! A dat vestea dupa Paște
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cât costă mașina în care Gigi Becali a rămas fără permis. 'Conduce Luțu o lună'
RCA 2021. Anunț crunt pentru șoferii români. Decizia e oficială
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi...
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown. Ce vaccin au folosit
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide