CNADNR a instalat, începând de astăzi, încă 18 noi camere video pentru detectarea șoferilor fără rovinietă. „Camerele au fost amplasate strategic”

CNADNR a instalat, începând de astăzi, încă 18 noi camere video pentru detectarea șoferilor fără rovinietă. „Camerele au fost amplasate strategic”
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat că va pune în funcțiune de luni, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, 18 noi camere de monitorizare video care vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat că va pune în funcțiune de luni, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, 18 noi camere de monitorizare video care vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă. 

Până în prezent, pe autostrăzile și drumurile naționale din România funcționau 24 de puncte de control (10 fixe și 14 mobile).

„Prin adăugarea celor 18 camere vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creșterea și întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %”, informează CNADNR. 

În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simțit o creștere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creștere considerabila a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creșterea gradului de plăți voluntare a rovinietei cu minimum 25 %, potrivit CNADNR.

Camerele video – amplasate strategic. Șoferii nu vor scăpa nici pe timpul nopții

„Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de șoferi, iar pe timpul nopții, sistemele de supraveghere vor detecta plăcuțele mașinilor și în infraroșu”, au anunțat reprezentanții Companiei de Autostrăzi.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a încheiat până în prezent contracte ce permit plata rovinietei de către participanții la trafic prin sistemul sms cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobilă. În cursul săptămânii viitoare urmează să fie încheiat un contract și cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobilă din România, potrivit CNADNR.

Numărul de înmatriculare, detectat de la 20 de metri

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe șoselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care  recunosc numerele de înmatriculare ale mașinilor de la o distanță de 20 de metri. Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date și în cazul în care nu a fost platită rovinieta proprietarul mașinii va fi amendat.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.

 

Inchide