CNIPMMR: Guvernul trebuie să intervină cu politici concrete pentru a combate criza forței de muncă

Redactor:
Izabela Cutieru
CNIPMMR: Guvernul trebuie să intervină cu politici concrete pentru a combate criza forței de muncă
Criza forței de muncă ar trebui să aducă, din partea guvernului, anumite politici concrete, iar accentul nu trebuie să mai cadă pe „crearea forței de muncă", a declarat marți Florin Jianu, președintele Consiliului Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Președintele CNIPMMR a semnalat, în cadrul conferinței ZF IMM 2019, necesitatea unei linii de finanțare constantă, din surse diferite, „inclusiv fonduri personale”, astfel încât antreprenorii sau potențialii antreprenori să aibă acces la fonduri în momentul în care au nevoie de ele: „nu ar trebui să facem programe de finanțare pe o perioadă limitată”, a afirmat acesta.

Întreprinderile private mici și mijlocii din România au nevoie în mod continuu de finanțare și instrumente de finanțare moderne, care să sprijine antreprenorii în mod constant, nu doar într-o anumită perioadă de timp, după cum se derulează în prezent programele de finanțare din fonduri de la stat sau europene, spune Jianu.

„Finanțarea trebuie să se schimbe în mod continuu și instrumentele de finanțare, de asemenea, avem nevoie de modernizarea finanțărilor din partea statului și de linii continue de finanțare, ca atunci când apare nevoia de finanțare din partea antreprenorului, să poată accesa fonduri. Nu ar trebui să facem programe de finanțare pe o perioadă limitată, în care dacă te încardrezi bine, dacă nu, nu”, a spus Florin Jianu, președintele Consiliului Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii din România. El a fost prezent la conferința ZF IMM ”19: Start-up într-un nou secol de business.

 

Tags:
Inchide