CODUL MUNCII, VARIANTA 2011- Care sunt detaliile ultimelor negocieri. VEZI AICI CUM SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA CARE REGLEMENTEAZĂ JOBUL TĂU – Analiză GÂNDUL – MEDIAFAX – ZIARUL FINANCIAR

Redactor:
Vlad Mironescu
Codul Muncii trebuie să încurajeze competiția și crearea de locuri de muncă, susțin investitorii străini și o parte din cei români, care aprobă modificarea actului normativ, însă sindicatele, partidele din opoziție și chiar unele patronate critică schimbările aduse legislației.
Codul Muncii trebuie să încurajezecompetiția și crearea de locuri de muncă, susțin investitoriistrăini și o parte din cei români, care aprobă modificarea actuluinormativ, însă sindicatele, partidele din opoziție și chiar unelepatronate critică schimbările aduse legislației.
CE SPUNPATRONII
„Este nevoie de un nou Cod, care să încurajeze competiția șicare să permită angajatorilor să se adapteze mai ușor laschimbările rapide ale mersului economiei. Nu se poate să cerem numai drepturi și venituri, fărăsă dăm ceva în schimb. În România lui 2011 nu se mai poate puneproblema că angajații sunt sclavi. Un angajat își merită drepturileprin persoana sa, prin productivitatea, prin voința și prinloialitatea sa”, a declarat pentrugândul Constantin Stroe, vicepreședintele Dacia, după cum putețivedea aici.
Oamenii de afaceri salută intervenția Guvernului pentru modificareaCodului Muncii, în contextul în care consideră că lucurile în piațamuncii au devenit „complicate” și „anormale”, în special la nivelulreprezentării salariaților la negocierile contractelorcolective.
„Ointervenție a Guvernului este binevenită, deoarece existădistorsiuni în piața muncii, în principal în cazul reprezentărilorla negocierile salariilor colective. Problema pleacă de lareprezentare. Lucrurile sunt atât de complicate și anormale încâttrebuia făcut ceva”, a declarat agenției MEDIAFAX proprietarulMobexpert, Dan Șucu.
El spune că în ultimii 15 ani „factorii decidenți” din piața munciiau făcut concesii către „tot felul de persoane cu interese înaceastă piață”.
Investitorii susțin că legislația muncii, indiferent de forma ei,trebuie să încurajeze mediul economic să creeze locuri demuncă.
„Trebuie să fie bine pentru toți. Însă nu e normal ce seîntâmplă de multe ori. Degeaba are angajatul drepturi dacă patronulnu are bani, dacă nu merge afacerea. Dacă nu sunt bani, aia e.Indiferent de drepturile lor. Este nevoie de o legislație care săfie echitabilă pentru cele două părți, dar care, în același timp,să încurajeze patronii să angajeze”, a declarat pentru gândulViorel Micula care împreună cu fratele său Ioan Micula deținegrupul de firme European Drinks & Food.
CITEȘTE AICI CARE SUNT MODIFICĂRILE ADUSECODULUI MUNCII
Doina Ciomag, director executiv al Consiliul Investitorilor Străini(CIS), a declarat agenției MEDIAFAX că orice amânare în amendarealegislației muncii, în sensul flexibilizării pieței forței demuncă, întârzie procesul de revenire a economiei.
„Creșterea competitivității economiei românești și aatractivității ei pentru investitori, precum și consolidareasectorului privat depind în mare măsură de piața forței de muncă.CIS a arătat de mai multe ori că adoptarea unor reglementări maiflexibile pe piața muncii ar putea duce la crearea pe termen scurta 90.000 de locuri de muncă noi. Cu cât se va întârzia amendarealegislației muncii în acest sens cu atât se va întârzia creareaacestor locuri de muncă care ar contribui la revenirea economiei”,a menționat Ciomag.
Ea a arătat că unele modificări aduse Codului Muncii sunt înspiritul propunerilor CIS elaborate în procesul de dezbaterepublică a legislației, dar a menționat că față de acesteaorganizația a transmis o serie de alte propuneri MinisteruluiMuncii.
La sfârșitul anului trecut CIS și Camera de Comerț Americană înRomânia au realizat un set de propuneri privind amendarea CoduluiMuncii, prin agregarea și uniformizarea punctelor de vedere aaproximativ 400 de companii membre, reprezentând aproximativ300.000 de angajați, peste o treime din PIB și trei sferturi dincapitalul străin investit în România.
AmCham și CIS propun, printre altele, eliminarea discriminărilorpozitive acordate liderilor sindicali și reprezentanțilorsalariaților, prin regimul de protecție acordat acestora împotrivaconcedierii, sau cel puțin limitarea acestei protecții.
Și reprezentanții Consiliului Național pentru IMM-uri Private dinRomânia (CNIPMMR) spun că varianta de modificare a Codului Munciipropusă de Guvern îi mulțumește „în esență”, fiind un proiectechilibrat și cu elemente care aduc un grad mai ridicat deflexibilizare pe piața muncii, deși consideră că mai sunt aspectecare trebuie schimbate.
Una dintre cele mai importante – dar totodată și una dintre celemai controversate – modificări propuse este prelungirea perioade deprobă de la 30 la 45 de zile pentru funcțiile de execuție și de la90 de zile la 120 de zile pentru funcțiile de conducere. Măsuraeste salutată de o parte din patroni, inclusiv de CNIPMMR, dar șide consultanți.
„Ar fi o măsură foarte bună, pentru că la nivel de topmanagement nu poți să ceri cuiva să fie performant după 2-3 luni.După șase luni însă, se pot vedea primele rezultate aleperformanței unui manager”, a declarat pentru Ziarul FinanciarMihaela Damian, country manager al firmei de executive searchSpengler Fox.
În timp ce investitorii străini, dar și o parte din cei româniaprobă și salută modificarea legislației muncii, sindicatele, darși unele partide din opoziție consideră în continuare că uneleprovederi avantajează net angajatorii.
CE SPUNEOPOZIȚIA
În acest sens, președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri,după o întâlnire cu reprezentanții a cinci confederații sindicale,că modificările la Codul Muncii propuse de Guvern reprezintă un atac la angajatorii din zona privată.
Ponta a afirmat că propunerile Guvernului de modificare aCodului Muncii nu au fost solicitate de Fondul MonetarInternațional, fiind „un atac la adresa angajaților” din mediulprivat. El consideră că prin noul Cod al Muncii angajații dinmediul privat vor fi lipsiți de toate drepturile câștigate înultimii ani, care le garantaseră un raport corect cuangajatorii.
Pe de altă parte, liderii sindicali nu sunt de acord cu mai multeprevederi din proiectul de Cod al muncii, opunându-se în specialmodificărilor referitoare la concedierile colective, stabilireaduratei de muncă, preavizul la încetarea contractului și perioadade probă la angajare.
CE S-A NEGOCIAT-ULTIMELE DETALII
Reprezentanții sindicatelor au declarat joi că în întâlnirea dejoi cu premierul Emil Boc au fost acceptate 17 propuneri alepartenerilor sociali la Codul Muncii, printre care cea privindperioada de probă la angajare (care să nu depășească 12 luni peaceeași funcție, cumulate pentru mai multe persoane) și au mairămas în discuție încă trei propuneri.
Printre cele 17 propuneri acceptate este cea care vizează perioadade preaviz, care să fie 20 de zile calendaristice pentru funcțiilede execuție și 30 de zile pentru cele de conducere, precum și ceacare se referă la perioada de stagiu pentru absolvenți la angajare,a declarat președintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu. Guvernulpropusese, în proiectul de modificare a Codului Muncii, 20 și,respectiv, 45 de zile pentru preaviz.
Una dintre cele trei propuneri rămase în discuție se referă lacontractele pe perioadă determinată, partenerii sociali propunândca acestea să fie „de regulă” de doi ani și, în cazuriexcepționale, să poată fi extinse și la trei ani, dar doar cuacordul scris al angajatului. O altă propunere se referă laperioada de probă, sindicatele propunând ca aceasta nu depășească90 de zile, fie că este vorba de funcție de execuție sau deconducere, și să fie reglementată prin Contractul colectiv demuncă. A treia propunere se referă la modul de aplicare aContractelor colective de muncă, a mai spus liderul „CartelAlfa”.
Liderul UGIR-1903, Cezar Corâci, a spus, la finalul discuțiilor, căministrul Muncii, Ioan Botiș, a precizat că nu acceptă contractelecolective de muncă la nivel național și de ramură, iar premierul apropus ca acest subiect să fie rediscutat în întâlnirileviitoare.
La începutul anului, președintele Traian Băsescu a cerutminiștrilor să stabilească termene clare în negocierile cusindicatele asupra diferitelor proiecte de legi, inclusiv pentruCodul Muncii, afirmând că liderii sindicali încearcă de regulă săblocheze adoptarea unui act prin prelungirea discuțiilor.
Ulterior, ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat că își vasusține în Guvern varianta de modificare a Codului Muncii propusăsindicatelor, dar că documentul poate fi modificat dacă Executivulva decide că sunt recomandări care pot fi preluate.
El susținea în urmă cu două săptămâni că la modificarea CoduluiMuncii ar trebui aplicat, la fel ca în cazul indemnizației decreștere a copilului, principiul flexicurității. (CristinaCuncea, [email protected],Victor Rotariu, [email protected])
Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Horoscopul banilor 17-23 mai 2021. Zodia care dă lovitura, va fi săptămâna perfectă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide