Conferință Ziarul Financiar: Agricultura, la startul marelui boom?

Redactor:
Departamentul Economic
Ziarul Financiar organizează, marți, 10 septembrie, la Hotel Raddison Blu din București, Sala Atlas 1, conferința ZF Agribusiness, intitulată "Agricultura, la startul marelui boom?".

Ziarul Financiar organizează, marți, 10 septembrie, la Hotel Raddison Blu din București, Sala Atlas 1, conferința ZF Agribusiness, intitulată „Agricultura, la startul marelui boom?”.

Agricultura, o piață cu afaceri de 15-18 miliarde de euro anual, a intrat pe un trend ascendent, după ce în 2012 recoltele au urcat cu până la 60%, datorită condițiilor meteorologice prielnice. Fermierii încep să aibă bani, iar lucrul acesta se vede în achizițiile de utilaje agricole din ce în ce mai performante. În plus, acum este timpul marilor achiziții de terenuri agricole. Nimeni nu mai vinde, toată lumea cumpără.

Evaziunea fiscală ramâne în continuare un adevărat flagel în piața agricolă, deși în anii cu rezultate bune plusul agriculturii se vede în PIB, gradul de colectare al banilor la buget nu evoluează în același sens.

Cu toate acestea, terenurile fertile și ieftine, subvențiile de la Uniunea Europeană și apropierea de Marea Neagră fac din agricultură un magnet pentru investitorii străini aflați în căutare de randamente peste cele oferite de fondurile de investiții sau de plasamentele considerate ca fiind tradiționale.

La evenimentul ZF Agribusiness – „Agricultura, la startul marelui boom?”, autoritățile și cei mai mari jucători din domeniu vor face o analiză a rezultatelor pe care agricultura le-a adus în acest an în economie, a tendințelor și așteptărilor pieței în privința evoluției prețurilor după declinul puternic din vară.

Cei prezenți la eveniment vor afla de la Președintele Comisiei Prezidențiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii Valeriu Steriu, Directorul General Adjunct Implementare Tehnică din APDRP Nicolae Popa, Președintele LAPAR Laurențiu Baciu și Directorul Metodologie APIA Raluca Daminescu estimările privind absorția totală a fondurilor europene pentru investiții în agricultură la sfârșitul actualului exercițiu financiar și ce linii de finanțare urmează să fie deschise anul viitor, analiza situației subvențiilor din agricultură.

Alte subiectele de interes din cadrul conferinței vor fi măsurile luate de Guvern pentru a stopa evaziunea după ce taxarea inversă va ieși din vigoare; sectoarele din agricultură în care pot investi străinii; evoluția pieței utilajelor și care vor fi motoarele de creștere în 2014.

Radu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu și Sava va prezenta situația legislativă de pe piața tranzacțiilor cu terenuri agricole, care sunt cele mai importante obstacole în calea tranzacțiilor, ce trebuie făcut pentru înlăturarea acestora și ce indica evoluția pieței de fuziuni și achiziții în agribusiness.

Monika Puiu – Managing Director NHR Agropartners, Adrian Porumboiu – proprietarul Grupului Racova, Mihai Petcu – proprietarul societății Agroindustriale Pantelimon și Marius Verdeși – fermier și procesator în industria cărnii și a laptelui și proprietarul Zimbria întregesc lista speakerilor invitați. Aceștia vor împărtăși participanților la eveniment din experiența lor și vor vorbi, în cadrul unui panel dedicat, despre lecțiile ce pot fi învățate de la antreprenorii care au dezvoltat o afacere profitabilă în domeniul agriculturii.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide