Cu cât a scos la vânzare biroul FMI din România mașina de protocol a lui Jeffrey Franks și de ce nimeni nu a vrut să o cumpere

Cu cât a scos la vânzare biroul FMI din România mașina de protocol a lui Jeffrey Franks și de ce nimeni nu a vrut să o cumpere
Iată oferta:

Mașina pe care Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI în România, o utiliza în deplasările sale în București a fost scoasă la vânzare. Biroul Regional al Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru România și Bulgaria a scos la vânzare automobilul pe care oficialii FMI îl foloseau pentru deplasările oficiale. Este vorba despre un Nissan Patrol, fabricat în 2004, care are șapte locuri, 125.000 de km la bord, iar prețul de vânzare este de 7.000 de euro. Autoturismul este dotat cu anvelope all season.

„Termenul limită pentru vânzarea autoturismului era astăzi, 9 aprilie, dar din cauza taxelor care trebuie achitate nu am găsit un cumpărător. Nu am fixat un nou termen limită pentru vânzarea autoturismului. Sperăm să găsim un cumpărător”, a declarat pentru gândul Florin Cirstea, de la Biroul FMI în România.

El a explicat că taxele practic dublează prețul cerut de 7.000 euro. „Din cauza taxelor, prețul final este mai mult decât dublu. La cei 7.000 de euro se adaugă mai multe taxe, între care TVA, taxe vamale, accize. Taxele și comisioanele se calculează la valoarea unei mașini noi, care este de 35.000 de euro”, ne-a spus Cirstea.

În anunțul publicat pe site-ul biroului FMI din România se arată că cea mai bună ofertă urma să fie selectată pe 9 aprilie, la ora 11, la sediul biroului FMI din București. Cumpărătorul va trebui să achite integral prețul solicitat, la livrarea automobilului. Vânzarea poate fi încheiată chiar dacă va fi primită doar o singură ofertă.

Mașina are un motor diesel de 2.953 de cmc și o putere de 116 kw și poate fi văzută la sediul biroului FMI din București, din zona Unirii.

Anunțul pentru vânzarea mașinii coincide cu finalul mandatului lui Jeffrey Franks, americanul care de peste trei ani conduce negocierile FMI cu România. Misiunea de evaluare programată la sfârșitul acestei luni va fi ultima pentru Jeffrey Franks.

El urmează să fie înlocuit cu olandezul Erik Jan de Vrijer, care va prelua din vară funcția de negociator-șef al FMI pentru Ro­mânia și va avea misiunea de a supraveghea rambursarea de că­tre România a banilor pe care i-a împrumutat începând cu anul 2009, scrie Ziarul Financiar.

Franks a depășit deja durata uzuală a unui mandat de negociator-șef, ocupându-se încă din 2009 de gestionarea programului economic desenat de FMI pentru România. În urmă cu un an a bifat încheierea unui prim acord stand-by bazat pe un împrumut de aproape 20 mld. euro și care a fost considerat un succes. Apoi a negociat semnarea unui nou acord, care nu a mai presupus împrumuturi, fiind tratat drept un acord preventiv.

 

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Virgil Popescu: „Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte...
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Cât de bine seamănă fostele lui Alex Bodi! Asemănările dintre Bianca Drăgușanu și Iulia unt...
Inchide