Cum ar putea CHINA să tragă întreaga LUME într-o nouă CRIZĂ ECONOMICĂ în 2012 – avertismentul din documentele Societe Generale

Cum ar putea CHINA să tragă întreaga LUME într-o nouă CRIZĂ ECONOMICĂ în 2012 – avertismentul din documentele Societe Generale
Cele mai afectate vor fi piețele dezvoltate, precum SUA, unda de șoc urmând să se resimtă cu adevărat anul viitor. AFLĂ AICI CARE ESTE AMENINȚAREA și vezi CUM va fi afectată ROMÂNIA

China este pe cale să exporte inflație către restul lumiiîntr-un proces care va semăna cu căderea a trei piese de domino,dintre care unul deja a căzut, potrivit unei analize realizate deSociete Generale (Soc Gen, care deține, în România, BRD),prezentată de businessinsider. Într-un raport amplu, intitulat „Dominoul dinChina a căzut!”, analiștii Soc Gen schițează cele trei piese dedomino ale sistemului de export al inflației și situația loractuală.

Inflația internă. Trecerea Chinei la o economiebazată pe consum înseamnă o cerere mai mare pe piața internă.Oferta rămâne constantă iar prețurile cresc. Acest lucru seîntâmplă deja.

China exportă inflație. „Această dinamică estela fel de inevitabilă precum gravitația”, comentează analiștiifinanciari. Cererea de petrol și oțel a Chinei a determinatcreșterea prețurilor pe aceste piețe. Acum același lucru seîntâmplă și pe piața produselor din bumbac și a produseloralimentare. Cele mai afectate vor fi piețele dezvoltate, precumSUA, unda de șoc urmând să se resimtă și va lovi cu adevărat în2012.

Șocul cererii din China. Reechilibrareaeconomică a țării pe termen lung duce la o creștere permanentă acererii la nivel mondial. Oferta este limitată și va dura până îșiva mai reveni, reducând astfel capacitatea lumii de a face fațăacestei creșteri a cererii. Practic, cererea atât de mare aeconomiei chineze pe plan global va trage în sus toate prețurile,la nivel internațional. Acest proces a început deja.

Creștere inevitabilă a costurilor cu forța demuncă

Europarlamentarul Theodor Stolojan este de părere că în China,ca și în România, va avea loc o creștere inevitabilă a costurilorcu forța de muncă. „Acest lucru se reflectă în prețul produselorchinezești. Acesta este un trend. Pe de altă parte, China foloseștematerii prime din import ale căror prețuri au crescut, cum ar fițițeiul, oțelul și minereu, și este firesc ca evoluția să sereflecte în prețurile produselor chinezești. Efectul este că țăriledezvoltate se gândesc tot mai mult în ce măsură produsele maimerită să fie localizate în aceste țări foarte îndepărtate, avândîn vedere și costul foarte mare cu transportul”, a declarat pentrugândul TheodorStolojan.

Recent, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția căimportul de inflație generează costuri. „Nicio economie emergentănu își permite să neglijeze costul erodării competitivității și celal creșterii inflației. Provocarea constă în evaluarea corectă aacestora și concentrarea atenției asupra indicatorului cu costurileasociate cele mai mari”, a spus guvernatorul BNR.

Într-o analiză recentă prezentată de Reuters se arată faptul că majorarea salariilor în China,creșterea inflației și un yuan care se apreciază rapid ar puteaprovoca o sursă de inflație la nivel global. În trecut, China aajutat la menținerea unei rate scăzute a inflației în Occident, caurmare a unei forțe de muncă ieftine și numeroase, precum și dincauza unei monede naționale slabe, care a menținut exporturileChinei la prețuri scăzute.

În prezent însă, China deține primul loc în rândul a 22 de stateemergente din Asia, în privința probabilității de a înregistra ocreștere economică stabilă și rapidă în următorii cinci ani,potrivit unui indice calculat de Bloomberg, citat de Mediafax.

Probabilitatea ca economia chineză să continue să înregistrezeun ritm ridicat și stabil de dezvoltare este de 76,2%.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide