Cum arată noile sigle ale ANAF și „DNA-ului Fiscului” și cât a costat modificarea „identității vizuale”

Publicat: 22/12/2013, 15:42
Actualizat: 29/07/2014, 18:32

Fiscul va avea, de anul viitor, o nouă siglă. Tot de atunci vor avea sigle specifice și Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Direcția Generală a Vămilor, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, precum și pentru Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că își construiește o nouă identitate vizuală, în contextul reorganizării instituției.

Schimbarea identității vizuale face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 1,5 milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul cofinanțare ANAF. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 34 luni.

Identitatea vizuală a ANAF a fost creată de Gavrilă și Asociații SRL, care a și redesenat site-ul ANAF, în cadrul unui contract de 35.709 lei, cu TVA inclus.

Sigla Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiași arhitecturi grafice, constând dintr-un: logotip ANAF, simbol și decriptor.

Logotipul constă din acronimul „ANAF”, în culoarea albastră.

„Decupajul interior al literei A este însoțit de o formă semicirculară, paralelă cu latura îngustă a triunghiului interior al literei, din această alăturare rezultând un element grafic în forma unui taler de balanță”, se arată în ordinul președintelui ANAF.

Sigla Direcției generale antifraudă fiscală, direcție care a devenit funcțională recent,are ca simbol un „profil al unui cap de acvilă, orientat spre stânga, de culoare albă (…) încadrat într-un pătrat de culoare roșie”.

Sigla va fi utilizată de către Direcția generală antifraudă fiscală în antetul tuturor documentelor de corespondență, în marcaje exterioare și interioare, pe tipărituri și imprimate.

Sigla Direcției generale a vămilor are „simbolul astrologic al comerțului, asociat cu zeul grec Hermes ( mesagerul zeilor, patronul hoților, întruchiparea iscusinței și a șireteniei n.n.),constând dintr-un baston înaripat, cu doi șerpi încolăciți în jurul lui, în culoarea albastră”.

Sigla utilizată de Direcția generală de administrare a marilor contribuabili are ca simbol o serie de 3 trapeze dreptunghice, dispuse vertical și paralel, în culoarea albastră.

Siglele Direcțiilor Generale Regionale a Finanțelor Publice constau din logotipul ANAF și au ca simbol conturul hărții României, în culoarea albastră, cu evidențierea de culoare albă a competenței teritoriale a unității în cauză.

Proiectul de 1,5 milioane euro are în vedere obținerea următoarelor rezultate: 5 rapoarte de analiză și de interpretare cantitativă și calitativă de date statistice, un manual de identitate vizuală ce va contribui la „rebranding-ul” instituțional prin reconfigurarea siglei instituției, un concept de portal pentru A.N.A.F, dezvoltarea unei campanii de conștientizare și educare fiscală a contribuabililor (media, directă, outdoor), o consultare publică pilot, elaborarea de proceduri de comunicare în vederea eficientizării relației cu contribuabilii, precum și instruirea unor functionari publici în gestionarea unei campanii media și tehnici de comunicare.

Tags:
Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
CEA MAI BUNĂ veste a momentului! Anunțul venit astăzi, 29 noiembrie: Nu avem motive de...
Bătaie între două vedete TV din România. Totul s-a întâmplat la baie. Poliția și ambulanța...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...