Cum arată noile sigle ale ANAF și „DNA-ului Fiscului” și cât a costat modificarea „identității vizuale”

Fiscul va avea, de anul viitor, o nouă siglă.

Fiscul va avea, de anul viitor, o nouă siglă. Tot de atunci vor avea sigle specifice și Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Direcția Generală a Vămilor, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, precum și pentru Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că își construiește o nouă identitate vizuală, în contextul reorganizării instituției.

Schimbarea identității vizuale face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 1,5 milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul cofinanțare ANAF. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 34 luni.

Identitatea vizuală a ANAF a fost creată de Gavrilă și Asociații SRL, care a și redesenat site-ul ANAF, în cadrul unui contract de 35.709 lei, cu TVA inclus.

Sigla Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiași arhitecturi grafice, constând dintr-un: logotip ANAF, simbol și decriptor.

Logotipul constă din acronimul „ANAF”, în culoarea albastră.

„Decupajul interior al literei A este însoțit de o formă semicirculară, paralelă cu latura îngustă a triunghiului interior al literei, din această alăturare rezultând un element grafic în forma unui taler de balanță”, se arată în ordinul președintelui ANAF.

Sigla Direcției generale antifraudă fiscală, direcție care a devenit funcțională recent, are ca simbol un „profil al unui cap de acvilă, orientat spre stânga, de culoare albă (…) încadrat într-un pătrat de culoare roșie”.

Sigla va fi utilizată de către Direcția generală antifraudă fiscală în antetul tuturor documentelor de corespondență, în marcaje exterioare și interioare, pe tipărituri și imprimate.

Sigla Direcției generale a vămilor are „simbolul astrologic al comerțului, asociat cu zeul grec Hermes ( mesagerul zeilor, patronul hoților, întruchiparea iscusinței și a șireteniei n.n.), constând dintr-un baston înaripat, cu doi șerpi încolăciți în jurul lui, în culoarea albastră”.

Sigla utilizată de Direcția generală de administrare a marilor contribuabili are ca simbol o serie de 3 trapeze dreptunghice, dispuse vertical și paralel, în culoarea albastră. 

Siglele Direcțiilor Generale Regionale a Finanțelor Publice constau din logotipul ANAF și au ca simbol conturul hărții României, în culoarea albastră, cu evidențierea de culoare albă a competenței teritoriale a unității în cauză.

Proiectul de 1,5 milioane euro are în vedere obținerea următoarelor rezultate: 5 rapoarte de analiză și de interpretare cantitativă și calitativă de date statistice, un manual de identitate vizuală ce va contribui la „rebranding-ul” instituțional prin reconfigurarea siglei instituției, un concept de portal pentru A.N.A.F, dezvoltarea unei campanii de conștientizare și educare fiscală a contribuabililor (media, directă, outdoor), o consultare publică pilot, elaborarea de proceduri de comunicare în vederea eficientizării relației cu contribuabilii, precum și instruirea unor functionari publici în gestionarea unei campanii media și tehnici de comunicare.

Tags:
ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide