• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Cum au câștigat românii vacanțe mai ieftine datorită crizei din Grecia

Cum au câștigat românii vacanțe mai ieftine datorită crizei din Grecia
Turiștii români profită din plin de criza din Grecia, care le-a adus vacanțe cu 5-20% mai ieftine în doar câteva zile, spre bucuria agențiilor, și ele câștigătoare în această conjunctură.

Turiștii români profită din plin de criza din Grecia, care le-aadus vacanțe cu 5-20% mai ieftine în doar câteva zile, spre bucuriaagențiilor, și ele câștigătoare în această conjunctură.

„Până la mijlocul săptămânii trecute, grecii aveau la hoteluriprețuri cu 5-10% mai mari. Însă adâncirea crizei economice, care aculminat cu recentele mișcări sociale din Atena, a facilitatagențiilor de turism din România renegocierea tuturor contractelorde cazare”, ne-a declarat Ciprian Enea, consultantbesttourism.ro.

Astfel, în doar o zi și jumătate, la sfârșitul săptămâniitrecute, marii turoperatori români care derulează contracte cuGrecia au reușit să-și urce vânzările de pachete turistice cu 5-7%atât pentru partea continentală (stațunile de pe Riviera Olimpuluisau Halkidiki), cât și pentru insule ca Thassos, Santorini, Creta,Corfu, Rhodos, Kos ori Zakinthos.

Reducerile nu au fost însă oferite de hotelierii greci debunăvoie, ci sunt rezultatul unor negocieri strânse purtate deturoperatorii români încă din aprilie. „Știam că vom prinde acestculoar favorabil. La fel s-a întâmplat și cu gripa aviară dinTurcia, cu bruceloza din nordul Greciei ori cu luptele de stradădin Atena de acum doi ani”, spune Cristian Pandel, manager generalla Christian Tour.

90 de euro, o săptămână cu autocarul

E drept că românii nu sunt singurii care s-au grăbit să profitede problemele grecilor: așa au procedat și marii turoperatori dinGermania și Marea Britanie, piețe cu tradiție pe relația cuGrecia.

Pachetele turistice pentru sezonul estival costă aproximativ 90de euro pentru o săptămână la un hotel de 2 sau 3 stele, tarifevalabile pentru transportul cu autocarul, în timp ce cu avionul,prețul mediu este de 199 de euro.

„Este cea mai bună perioadă din ultimii trei-patru ani din punctde vedere al raportului calitate-preț. Practic, grecii au oferitservicii suplimentare foarte consistente fără să urce prețul, degenul: plătești demipensiune și primești all inclusive”, spuneMarius Usturoiu, directorul general al Agenției Mareea.

Inchide