Cum era să inaugureze premierul Ponta, de unul singur, a doua cale din autostrada Cernavodă-Medgidia

Cum era să inaugureze premierul Ponta, de unul singur, a doua cale din autostrada Cernavodă-Medgidia
Premierul Victor Ponta nu va inaugura pe 16 noiembrie a doua cale din tronsonul Cernavodă-Medgidia, așa cum anunțase recent chiar el, în două rânduri.

Premierul Victor Ponta nu va inaugura vineri a doua cale din tronsonul Cernavodă-Medgidia, așa cum anunțase recent chiar el, în două rânduri.

Sâmbătă, la o emisiune la Antena 3, Victor Ponta a declarat că pe 16 noiembrie va fi deschis traficul pe ultimele două benzi de pe București-Constanța.

De asemenea, pe 22 octombrie, șeful Executivului anunțase, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că a fost informat de reprezentanții constructorului că pe 15 noiembrie ar urma să fie finalizate lucrările la ultimul tronson din autostrada spre Constanța.

„Practic, pe 15 noiembrie, m-au informat cei de la Astaldi că se finalizează ultimul tronson din autostrada spre Constanța (a doua cale din tronsonul Cernavodă-Medgidia -n.n.) (…) La autostrada spre Constanța, de exemplu, s-a lucrat anul acesta și s-a lucrat foarte bine, adică s-a făcut într-un an ce nu se făcuse în trei, patru ani. Dar s-a uitat să se pună și banii pentru această lucrare”, declara pe 22 octombrie Victor Ponta, după cum reiese din transcriptul conferinței de presă.

Tronsonul din autostrada București-Constanța este realizat de asocierea Max Boegl-Astaldi.

Declarația a fost făcută după întâlnirea pe care șeful Guvernului a avut-o pe 22 octombrie la Palatul Victoria, cu câteva dintre cele mai mari firme de construcții de drumuri care activează în România și cărora statul le datorează circa 800 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor lucrări facturate, la care se adaugă alte sute de milioane pentru lucrări nefacturate încă.

„Numai la Astaldi, pentru autostrada București-Constanța, avem 230 de milioane lei facturate. Deci, suma totală în acest moment, la 22.10, este 779 de milioane lucrări facturate”, a declarat în octombrie primul ministru.

Atât reprezentanții CNADNR cât și cei ai constructorului Max Boegl ne-au declarat că deschiderea celei de-a doua căi din tronsonul Cernavodă-Medgidia nu a fost programată pentru 15-16 noiembrie, fără a ne preciza care este termenul pentru inaugurare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat pentru gândul că la sfârșitul acestei săptămâni primul ministru se va afla în campanie electorală.

„La ședința de guvern nu s-a discutat despre acest lucru (inaugurarea Cernavodă-Medgidia, a doua cale-n.n). Vineri, sâmbătă și duminică premierul este în campanie (electorală n.n.). Dacă se va hotărî pentru săptămâna viitoare, vom bate tobele”, a răspuns pentru gândul purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, la întrebarea dacă premierul urmează să participe vineri la deschiderea traficului pe tronsonul menționat.

În luna iulie premierul Ponta a participat la deschiderea circulației pe Cernavodă -Medgidia doar pe o bandă pe sens. După ce se va deschide traficul și pe cea de-a doua cale, întreaga autostradă care leagă Capitala de Constanța va fi finalizată pe ambele sensuri.

Inchide