Cum l-au căutat angajații de la Economie pe noul ministru Ion Ariton pe Google ca să nu-l confunde

Cum l-au căutat angajații de la Economie pe noul ministru Ion Ariton pe Google ca să nu-l confunde
Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 26/04/2012, 12:37

Atmosferă încordată ieri dimineață la Ministerul Economiei.Angajații se foiesc pe holuri și discută în șoaptă. La etajul trei,ministrul Adriean Videanu ajunsese la muncă încă de la ora 7,30.”Așa vine totdeauna, deschide ușa înainte de ora 8″, ne confirmăjandarmul de la poartă. La ora 11, începe conferința de presă,pentru prezentarea bilanțului. La cabinetul ministrului ușa estelarg deschisă, două angajate se uită la televizor, unde conferințase transmitea în direct. Pe fața lui Videanu se citește o ușoarătristețe.

„Nu sunt trist. Sunt un om responsabil. (…) Am intenționat săiau această decizie (de a pleca din Guvern – n.red.) cu multînainte și am anunțat asta, în februarie-martie, din dorința de amă ocupa mai mult de partid. Dacă mi-aș fi dat demisia atunci (înfebruarie-martie, n.red.), m-ați fi catalogat ca un laș, deoareceatunci era momentul când aveau loc discuții cu Fondul MonetarInternațional”. Este convins că în mandatul său a făcut și erori.”Mi le veți spune dvs, iar eu o să le recunosc”, mărturiseșteVideanu.

După ce a trecut în revistă principalele proiecte demarate și avorbit și despre „variabile endogene și exogene”, a adăugat cumodestie că se ferește de aprecieri triumfaliste, „să nu ziceți căa venit și ăsta să ne spună ce mari realizări a avut”. Îi iaapărarea succesorului său, Ion Ariton, lider al PDL Sibiu, desprecare spune că s-a interesat și nu are niciun dosar penal. „De ce săîl stigmatizăm pe acel om, are problemă de natură legală, penală?Absolut deloc. (…) Este ca în bancul cu bicicleta, nu s-aconstatat o pierdere, ci un excedent”, a mai arătat Videanu. Laînceputul anului 2002, când Ion Ariton era director comercial laPetrom, sucursala Sibiu, presa locală a scris că în bugetulcompaniei ar fi fost descoperită o gaură de 10 miliarde delei.

Căutat pe Google

Nimeni din minister nu știa vineri dimineață cum arată noul șef.”Am dat căutare pe google image ca să îl văd cum arată. Nu am auzitde el. Știu doar că a fost de dimineață pe aici prin minister și aspus că revine”, mărturisește o secretară, care are în față uncalculator cu un joc de solitaire. La conferința de presă, Videanuo dă la întors, când i se spune că nimeni din minister nu are habardespre succesorul său: „Vedeți cât este de discret?” Întrebărilejurnaliștilor se succed cu repeziciune.

Cea mai mare realizare? „Păi, 2.000 de MegaWatt în zona energieiregenerabile. 115 sunt preluați în sistem zi de zi”, spune penerăsuflate. Regretul cel mai mare este că nu a reușit înființareaîn timpul propus a celor două companii energetice: Electra șiHidroenergetica. Este o eroare remanierea lui Vlădescu? „Din punctde vedere profesional, este o persoană deosebită, despre relațiaVlădescu-Boc nu mă pot pronunța”. Seba, cum îi spune ex-ministruluiVlădescu, după terminarea conferinței, la o șuetă pe hol cu presaacreditată, este un profesionist, în opinia lui.

„Nu am fost la Cannes și nu am barcă”

După conferință ține să precizeze, încă o dată, că nu a fost laCannes și nu are nicio barcă. Spune că acum nu va pleca înconcediu, ci se va ocupa de afacerea sa și de familie. „Mă duc cămă așteaptă soția. (..). Acum începe greul, mă duc la galere”, râdeși intră în cabinetul său, unde majoritatea lucrurilor sunt dejaîmpachetate. Printre ultimele obiecte personale pe care le pune încutii se numără o cruciuliță și o fotografie cu familia, de pebirou.

Pe hol, două femei de serviciu, sprijinindu-se de perete. „Noisuntem obișnuite, unul pleacă, altul vine. Era un om de treabă. Nucred că are cineva ce să îi reproșeze”

Ariton: Voi continua programele Guvernului

La două ore după terminarea conferinței, presa încă așteaptă înfața Ministerului Economiei sosirea noului ministru. „Tocmai aplecat de la Cotroceni, trebuie să vină”, anunță cineva. „A vorbitla telefon cu dl Videanu, de la Cotroceni vine direct aici, laminister”, ne confirmă unul dintre directorii cu care Videanutocmai avusese o ultimă întrevedere. La conferința comună AdrieanVideanu- Ion Ariton, noul ministru a declarat că va continuaprogramele începute de Guvern, prioritatea sa fiind „trecereaacestei perioade dificile” de criză economică.

„Sunt convins că în zilele următoare vom mai avea discuții. Suntconștient că mi-ați lăsat un minister cu rezultate foarte bune, cuo ștachetă ridicată, ceea ce pe mine personal mă obligă. Voicontinua programul început de dumneavoastră și de Guvern.Prioritățile sunt trecerea acestei perioade economice dificile”, aafirmat Ariton. La sfârșitul conferinței, cei doi s-au îmbrățișatcordial. Ariton l-a înlocuit în funcția de ministru al Economiei peAdriean Videanu, după ce acesta a renunțat la mandatul său pentru ase ocupa de PDL, partid în care deține funcția deprim-vicepreședinte. (LoredanaVoiculescu)

Situaţia dramatică prin care trece un brand uriaş al României. Ce se poate întâmpla în...
Interzis săracilor! Cât costă o omletă în restaurantul lui Victor Slav din București
FOTO. Loredana Groza, noi imagini controversate! Cum s-a lăsat pozată și filmată cântăreața
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Simona Halep și Mircea Badea, întâlnire de gradul zero in trafic! Bolidul sportivei, criticat de...
Crește valoarea tichetelor de masă! E oficial, cu cât vor fi majorate de luna aceasta
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Cât este de ușor de modificat kilometrajul unei mașini moderne? Testat pe mașini produse după...
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Tratamentul mortal pe care mii de români îl iau singuri acasă. Avertismentul unui medic: Nu...
Ce meserie are iubita lui Laurențiu Reghecampf? Corina a studiat la Cambridge!
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Adevărul despre soția lui Mihai Gâdea! Femeia câștigă bani mulți, poate e chiar mai bogată...
Zodiile pe care le va lovi karma în 2022. Greşelile pentru care vor plăti
Pregătește-te pentru alergare
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Lovitură imensă pentru cei cu centrale de apartament! Când vor fi înlocuite
VIDEO zdrobitor! Dacian Cioloș, făcut de râs la Digi 24
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021