Cum pleacă cu rafturile păgubiții Mic.ro: „Trebuie să le mutăm în altă parte, avem deviz”. FOTO

Agitație miercuri la fostul magazin Mic.ro de pe strada Nițu Vasile, din sectorul 4

Agitație miercuri dimineață la fostul magazin Mic.ro de pe strada Nițu Vasile, din sectorul 4. Șapte persoane încercau să intre în sediul magazinului, forțând încuietoarea. Ulterior, la fața locului au apărut și câteva mașini înscripționate Vel Pitar, în care bărbați purtând haine pe care scria Vel Pitar au început să încarce bucăți de rafturi din fostul magazin.

Vel Pitar este unul din cei peste 2.000 de creditori ai Mic.ro Retail, care a intrat la jumătatea lunii februarie în procedură de insolvență.

„Trebuie să le mutăm în altă parte, avem deviz”, ne spune una dintre persoanele care păreau că supraveghează operațiunea de încărcare a rafturilor.

La rândul lor, reprezentanții Vel Pitar, contactați telefonic, au precizat că spațiul fostului magazin Mic.ro din strada Nițu Vasile aparține Vel Pitar. Conducerea Vel Pitar nu a răspuns la solicitarea gândul până la publicarea acestui articol.

Administratorul judiciar: „Astfel de demersuri abuzive pot genera falimentul societății”

În schimb, reprezentanții administratorului judiciar al Mic.ro Retail, RVA Insolvency, i-au avertizat încă de marți pe toți creditorii Mic.ro Retail că pătrunderea în aceste spații reprezintă fapte penale, precizând că niciunul dintre contractele de închiriere nu a fost denunțat de administratorul judiciar.

„Noi nu am denunțat niciun contract, contractele de închiriere sunt în vigoare. Faptul că în cuprinsul contractelor de închiriere au fost prevăzute pacte comisorii exprese de gradul IV nu constituie un argument pentru a eluda dispozițiile procedurale aplicabile în astfel de situații”, a declarat pentru gândul Carmen Sanda, practician în insolvență în cadrul RVA Insolvency.

„Totodată, este evident că pentru o societate aflată în stare de insolvență astfel de demersuri abuzive pot genera falimentul societății și acesta este cu siguranță în detrimentul creditorilor și nu în interesul acestora”, a mai precizat reprezentantul RVA Incolvency.

Administratorul judiciar a atras atenția că proprietarii de spații închiriate către Mic.ro care pătrund în spațiile fostelor magazine riscă să suporte toate pierderile materiale suferite de Mic.ro în legătură cu bunurile acesteia.

„Atragem atenția tuturor proprietarilor de spații care în această perioadă pătrund fără drept în spațiile închiriate debitoarei că aceste acțiuni reprezintă fapte penale ce vor fi aduse la cunoștința organelor abilitate, urmând ca autorii să suporte toate pierderile materiale suferite de debitoare în legătură cu bunurile acesteia, precum și consecințele periclitării șanselor de reorganizare a debitoarei”, arată o notă a RVA Insolvency.

Reprezentanții administratorului judiciar îi asigură pe proprietarii de spații închiriate către Mic.ro Retail și Minimax Discount că în prezent „caută soluții de rezolvare a tuturor problemelor generate de procedura insolvenței, dar este esențială respectarea dispozițiilor legale în vigoare”.

723 de foști angajați Mic.ro, disponibilizați înainte de intrarea în insolvență, vor primi câte un salariu compensatoriu

Pe de altă parte, administratorul judiciar al Mic.ro Retail a anunțat miercuri că 723 de salariați ai Mic.ro care au fost disponibilizați înainte de intrarea societății în procedură de insolvență vor primi câte un salariu compensatoriu, „pentru atenuarea consecințelor concedierii”.

„Pentru atenuarea consecintelor concedierii, salariații vor primi un salariu compensatoriu”, se arată într-o notă a administratorului judiciar.

„Deciziile de încetare pentru angajații notificați (disponibilizați) în luna februarie (723 persoane), înainte de intrarea în procedura de insolvență, și al căror preaviz a expirat pe data de 6.03.2012, au fost semnate de către administratorul judiciar și vor fi expediate prin poștă, cu confirmare de primire”, arată nota.

Odată cu aceste decizii, foștii angajați vor primi și adeverințe de vechime în muncă – pentru a fi depuse la AJOFM, extrasul (raport) din REVISAL, certificat de grefă din care rezultă intrarea societății angajatoare în insolvență.

Cei 1.543 de angajați ai Mic.ro disponibilizați după intrarea în procedură de insolvență nu vor primi sume compensatorii. „Cei 723 care au fost concediați pe o cu totul altă procedură. Cei 1.500 au fost concediați în procedura insolvenței, au un cu totul alt regim, >”, au precizat pentru gândul oficialii RVA Insolvency.

Datorii de circa 140 de milioane euro

Cele aproximativ 800 de magazine ale Mic.ro Retail, firmă controlată de Dinu Patriciu, s-au închis la mai puțin de doi ani de la deschiderea primei băcănii, iar compania a intrat recent în insolvență.

Valoarea totală a datoriilor Mic.ro Retail este estimată la 140 de milioane de euro.

Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice și juridice. La aceștia se adaugă și cei 1.543 de salariați disponibilizați după intrarea în procedură de insolvență. Un număr de 34 de primării, între care și cele de sector din București, apar între creditorii Mic.ro Retail, potrivit unei liste suplimentare a creditorilor Mic.ro, care cuprinde încă 54 de poziții.

Astfel că, în total, lista creditorilor Mic.ro Retail a ajuns la 2.573 de nume. Pentru cei 1.543 de angajați ai Mic.ro Retail concediați după intrarea în insolvență, data expirării previzelor este 2 aprilie a.c. Deciziile individuale de concediere au fost emise miercuri, 29 februarie și vor fi comunicate salariaților prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Loredana Groza, show pe internet cu posteriorul la vedere în timpul masajului! FOTO
Inchide