Gândul
23.04.2012
Financiar

Dacă România nu are datoria atât de mare ca a Ungariei, de ce avem în continuare nevoie de FMI?

Dacă România nu are datoria atât de mare ca a Ungariei, de ce avem în continuare nevoie de FMI?
Nu mai devreme de săptămâna trecută, cele mai titrate co­tidiene de business din lume, Financial Times și The Wall Street Journal, etichetau Ro­mânia ca fiind o "țară cu probleme", care nu reușește să iasă din cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani.

Nu mai devreme de săptămâna trecută, cele mai titrate co­tidienede business din lume, Financial Times și The Wall Street Journal,etichetau Ro­mânia ca fiind o „țară cu probleme”, care nu reușeștesă iasă din cea mai gravă recesiune din ultimii 60 de ani.

Nu aceleași cuvinte au fost folosite la adresa Ungariei, caredeși a întrerupt acordul de finanțare cu Fondul MonetarInternațional (FMI), reușește să se finanțeze de pe piețeleinternaționale de capital „cu succes”, în timp ce România respingeofertele pentru obligațiunile de stat pentru că acestea au un nivelal randamentului considerat inacceptabil.

De ce țara noastră deși are o datorie publică de „doar” 23,7%din PIB în 2009, nu reușește să convingă piețele internaționale șise bazează pe sprijinul FMI?

Citește mai departe pezf.ro

Inchide