Dacia și Ford vor urca România pe locul șase în topul producătorilor auto din regiune

Redactor:
Simona Simionescu
Dacia și Ford vor urca România pe locul șase în topul producătorilor auto din regiune
România are toate șansele să ajungă al șaselea producător auto din regiune până în 2014, cu o producție de 520.000 de unități, după Rusia, Turcia, Cehia, Polonia și Slovacia, potrivit unei analize realizate de PricewaterhouseCoopers (PwC)

România are toate șansele să ajungă al șaselea producător autodin regiune până în 2014, cu o producție de 520.000 de unități,după Rusia, Turcia, Cehia, Polonia și Slovacia, potrivit uneianalize realizate de PricewaterhouseCoopers (PwC). „Anticipăm unritm puternic de creștere al industriei auto românești în următoriicinci ani, pe măsură ce investițiile recente de la fabrica auto dinCraiova vor deveni complet operaționale, iar capacitatea deproducție de la fabrica din Pitești va crește pentru a face fațăcererii sporite pentru noile modele de autoturisme lansate”, adeclarat Ionuț Simion, partener consultanță fiscală și lider alGrupului de Automotive din cadrul PwC. Cu alte cuvinte, până în2014, în România se vor produce cu 74,5% mai multe autovehiculefață de nivelul din 2009, pe o piață în care Automobile Daciafabrică 98% din ce se livrează.

89% din producția de mașini se exportă

În primele șapte luni, pe porțile fabricii de la Mioveni auieșit 219.641 de vehicule, față de 4.178 de unități la Craiova,produse de americanii de la Ford și 15 camioane fabricate de RomanBrașov, potrivit datelor Asociației Producătorilor șiImportatorilor de Automobile (APIA). Dacă se va atinge producțiapreconizată de realizatorii analizei, România va avea al treileacel mai rapid ritm de creștere al capacității de producție autodintre țările din Europa Centrală și de Est, până în 2014. Peprimul loc se anunță a fi Ucraina (242%) și Rusia (235%). Dintotalul producției auto din perioada ianuarie-iulie 2010, 89%dintre vehicule au mers la export, respectiv 194.523 unități.Dintre acestea, 190.329 unități au fost fabricate de francezii dela Automobile Dacia, 4.178 de vehicule produse de Ford – adicăabsolut tot ce s-a fabricat la Craiova -, iar Roman Brașov aexportat toate cele 15 camioane produse în primele șapte luni.Succesul Dacia a fost completat de modelul Duster, lansat anulacesta în martie, care în doar câteva luni a urcat pe locul doi lacapitolul exporturi făcute de fabrica de la Mioveni, dupăSandero.

Producția SUV-ului Dacia ar putea ajunge la peste 120.000 deunități în 2011, potrivit Ziarului Financiar, cu o cadență zilnicăde peste 460 de mașini, față de 260 în prezent. Automobile Dacia seaflă de altfel pe primul loc în topul 100 al exportatorilor dinprimele patru luni ale anului, realizat de Asociația Națională aExportatorilor și Importatorilor din România.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Fostul iubit al Anei Mocanu nu se lasă! Bărbatul a făcut noi declarații despre separarea...
Inchide