• Publicat:
Financiar

De ce s-au spart geamurile prototipului Tesla Cybertruck. Explicația dezvăluită de Elon Musk

De ce s-au spart geamurile prototipului Tesla Cybertruck. Explicația dezvăluită de Elon Musk
Elon Musk a explicat într-o postare pe Twitter de ce s-au spart geamurile prototipului Cybertruck, camionul Tesla care se voia a fi indestructibil, în timpul demonstrației de joi seară, informează CNN.

În mod firesc, nimeni nu ar fi surprins să audă că sticla se sparge în urma impactului cu o bilă de oțel. Dar Tesla a organizat o amplă demonstrație pentru a le arăta tuturor rezistența noilor geamuri integrate în designul camionului electric Cybertruck.  

În momentul în care Franz von Holzhausen a urcat pe scenă și a aruncat cu o bilă de metal în geamul de pe partea șoferului, acesta a cedat și a crăpat în văzul tuturor. Același lucru s-a întâmplat și cu geamul următor, iar Elon Musk a susținut finalul prezentării în fața prototipului vătămat.

Sâmbătă noaptea, Musk a oferit o explicație: cu puțin timp înainte ca von Holzhausen să testeze geamurile, lovise ușa mașinii cu un baros pentru a demonstra rezistența acesteia. Impactul a dăunat în egală măsură și  geamurilor, a declarat Elon Musk.

„Impactul loviturii de baros a afectat sticla și acesta este motivul pentru care bila de oțel nu a ricoșat. Trebuia să fi făcut mai întâi demonstrația cu bila și apoi pe cea cu ciocanul. Data viitoare…” a scris Musk pe Twitter.

Yup. Sledgehammer impact on door cracked base of glass, which is why steel ball didn”t bounce off. Should have done steel ball on window, *then* sledgehammer the door. Next time …

— Elon Musk (@elonmusk) November 25, 2019

Musk a adăugat că alcătuirea întregii caroserii, din oțel ultra-solid, explică de ce arată atât de ciudat modelul Cyberstruck:

„Motivul pentru care Cybertruck arată așa este din cauza faptului că nu poți imprima oțelul 30X ultra-solid fără ca procesul să îi afecteze calitatea”, a declarat Musk pe Twitter.

Averea lui Elon Musk a scăzut cu 768 de milioane de dolari după incidentul Cybertruck

Averea lui Elon Musk a scăzut cu 768 de milioane de dolari, după ce la cel mai recent eveniment al companiei Tesla, geamurile camionului electric Cybertruck s-au spart, informează The Guardian.

În timpul evenimentului de joi, geamurile camionului electric Cybertruck s-au spart în urma unei demonstrații care ar fi trebuit să arate cât de rezistente sunt, iar Musk a putut fi auzit înjurând înainte de a spune că mai există „loc pentru îmbunătățiri”.

După incident, valoarea acțiunilor Tesla a scăzut cu 6%, ceea ce a dus la o pierdere de 768 de milioane de dolari pentru Elon Musk doar într-o singură zi.

„Este antiglonț”, a spus Musk despre camionul electric, cu doar câteva momente înainte ca directorul de design Franz von Holzhausen să demonstreze nu doar o dată, dar de două ori, faptul că geamurile ar putea fi sparte dacă o persoană aruncă un obiecte către acestea.

„Nu a trecut prin geam, asta este totuși bine”, a declarat Musk la scurt timp după ce geamurile s-au spart.

Anterior, Elon Musk a descris vehiculul ca fiind un camion futuristic, de tipul „Blade Runner”. Totuși, criticile față de designul vehiculului nu au întârziat să apară, majoritatea persoanelor comparând camionul cu cele din jocurile video sau desenele animate.

Tesla a prezentat, joi, primul său camion full-electric, denumit Cybertruck, un autovehicul cu un aspect futuristic radical ce ia la țintă sursa de profitabilitate a producătorilor auto americani din Detroit, piața camionetelor.

 

Inchide