Gândul
  • Publicat:
Financiar

DECIZIA PE CARE A AȘTEPTAT-O O LUME ÎNTREAGĂ. Care este anunțul Rezervei Federale americane

Comisia Rezervei Federale americane a făcut public un comunicat de presă în care explică implicarea Băncii Centrale americane în noua criză cu care se confruntă SUA.

Comisia Rezervei Federale americane a făcut public un comunicatde presă în care explică implicarea Băncii Centrale americane înnoua criză cu care se confruntă SUA.

UPDATE 22.18

Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunțat, marți, că va menținepoliticile de stimulare pentru cel puțin încă doi ani, într-unefort de a susține economia și piețele globale încă fragile,transmite Reuters.

Este însă neclar dacă decizia, care nu implică un angajamentprivind noi fonduri pentru cumpărarea de obligațiuni, va fisuficientă pentru a oferi un punct de sprijin bursei din StateleUnite, după ce acestea au pierdut 15% în ultimele douăsăptămâni.
Creșterea economică a SUA se dovedește considerabil mai slabă decâtașteptările, indicând că inflația, care s-a temperat recent, varămâne sub control în viitorul previzibil, menționează Fed.
„Fed anticipează că situația economică, incluzând o rată redusă deutilizare a resurselor și o perspectivă pentru inflație temperatăpe termen mediu, va garanta, probabil, un nivel scăzut al ratelorla fondurile federale cel puțin până la mijlocul anului 2013”, searată într-un comunicat al Fed.


În comunicatul publicat, predomină trei idei principale.

1. Până la mijlocul anului 2013, nu vor crește rateledobânzilor

2. Economia americană traversează o perioadă riscantă.

3. Banca Centrală americană va ajuta economia SUA în oricemanieră va fi necesar.

Citește aici comunicatul FED în limba engleză.


UPDATE 22.12 Vezi aici cum a recaționat bursaamericană.

Bursa americană și-a accentuat scăderea după ce Rezerva Federalăamericană a promis că nu va crește ratele dobânzilor, cel puținpână la mijlocul lui 2013, scrie MarketWatch. Comisia Federală a Pieței Deschise a vorbit despreajutorarea economiei americane sub orice formă va fi necesar.Indicele Dow Jones Industrial Averege (DJA) a căzut cu 71.90 depuncte până la 10.743, în timp ce indicele S&P 500 a căzut cu3.39 puncte la 1.116.

LINKURI UTILE:

Bloomberg: Banca Centrală americană va întări ajutorul financiar acordatțării

Wall Street Journal: Live Blog. Reacții legate de retrogradarea ratingului SUA


Dobânda de politică monetară a băncii central americane se află laun minim istoric, în banda de variație 0-0,25%.
Fed a reafirmat și politica de a reinvesti fondurile unuiportofoliu de obligațiuni, fără să ofere detalii.
Decizia Fed vine într-un moment de instabilitate pe piețele decapital, cauzat de amplificarea temerilor privind riscurile laadresa economiei mondiale, după retrogradarea ratingului StatelorUnite de către agenția Standard & Poor’s.

Marius Oncu, [email protected]

ȘTIREA SE ACTUALIZEAZĂ

Inchide