Dezgheț pe piața imobiliară. Vezi câte noi malluri au fost anunțate săptămâna aceasta și unde vor fi construite

Redactor:
Ionuț Morariu
Dezgheț pe piața imobiliară. Vezi câte noi malluri au fost anunțate săptămâna aceasta și unde vor fi construite
Chiar dacă statisticile arată că românii își temperează apetitul pentru consum, dezvoltatorii de malluri anunță noi proiecte. Cora România, compania care deține lanțul de supermarketuri cu același nume, a făcut publică intenția de a investi în construcția de centre comerciale.

Chiar dacă statisticile arată că românii își temperează apetitulpentru consum, dezvoltatorii de malluri anunță noi proiecte. CoraRomânia, compania care deține lanțul de supermarketuri cu acelașinume, a făcut publică intenția de a investi în construcția decentre comerciale.

Primul care va fi gata, în a două jumătate a anului viitor, estecel din Constanța. Va avea o suprafață construită de 150.000 metripătrați și va presupune o investiție de 100 de milioane de euro,spun reprezentanții companiei. „Avem în plan construcția a încădouă malluri, la Brașov și la Bacău, unde avem deja terenurile.Construcția centrelor comerciale va începe anul viitor, pe locurileunor foste fabrici, aflate în centrele celor două orașe”, declaraPhilippe Lejeune, director general al Cora România.

Șantierul la mallul din Titan se deschide îniulie

Proprietarii proiectul ParkLake Plaza, din cartierul bucureșteanTitan, anunțat încă din 2008, spun și ei că vor demara, în sfârșit,construcțiile în luna iulie a acestui an. Dimensiunile investițieiși ale viitorului centru comercial au fost însă serios ajustate deanii de criză.

Grupul de investiții irlandez Caelum Development afirmă că aobținut autorizația de construire pentru prima fază a proiectului,care va cuprinde 67.000 de metri pătrați închiriabili.

Dezvoltatorii spun că vor atrage 250 de milioane de euro,bani necesari pentru construcția noului proiect, în condițiile încare inițial se avansase o investiție de circa 700 de milioane deeuro. „Ultimii doi ani au fost foarte dificili în România, având învedere criza financiară și modificările de pe piața imobiliară.Echipa noastră a muncit extrem de mult ca să adapteze proiectul lanoile condiții de piață”, a declarat președintele grupului CaelumDevelopment, David Sharkey.

Campioni europeni la construcții, pe timp deiarnă

Și unul dintre cei mai activi jucători de pe piața imobiliarălocală, fondul de investiții sud-african NEPI, a comunicat zileleacestea intențiile cu privire la piața locală.

După achiziții de proprietăți de 50 de milioane de euro în 2010,ei anunță construcția unui centru comercial de 50.000 de metripătrați. „Grupul a continuat extinderea portofoliului din România,prin trei achiziții și prin extinderea parcului comercial de laBrăila care va fi operațional în primul trimestru din 2011”, searată în cel mai recent raport financiar al fondului.

Că, în mod atipic, mistriile au început să lucreze pe șantiereîn plină iarnă o demonstrează chiar statisticile europene. Româniaocupă primul loc în Uniunea Europeană (UE) în funcție de creștereaactivității din construcții din decembrie 2010, potrivit datelorEurostat.

Astfel, activitatea din sectorul construcțiilor autohtone aavansat cu 10,7%, față de perioada similară din 2009.

Hotelul, mallul și biroul, toate la un loc – rețetaviitorului

Specialiștii pieței imobiliare vorbesc chiar de o tendință care seva contura tot mai clar în rândul dezvolatorilor locali. Aceștiavor alege să construiască complexuri care să înglobeze clădiri cufuncții diferite, de la birouri, la malluri și hoteluri. „ÎnRomania, singurul astfel de proiect în construcție este Palas Iași,dezvoltat de către Iulius Group, în urma unei investiții ce vadepăși 260 milioane de euro.

Palas integrează în complex spa-ții comerciale, hoteliere,birouri clasa A, apartamente, cea mai mare parcare subterană dinRomania și o grădină publică de 50.000 mp”, afirmă reprezentanțiicompaniei de consultanță Colliers International.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide