După două luni de campanie, doar 0,5% dintre proprietari au asigurarea obligatorie a casei

Redactor:
Loredana Voiculescu
După două luni de campanie, doar 0,5% dintre proprietari au asigurarea obligatorie a casei
Aproape trei sferturi din cei 42.000 de români care și-au cumpărat o asigurare obligatorie pentru locuință în cele două luni de când a demarat campania locuiesc la oraș, au anunțat reprezentanții Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID), companie care emite polițele obligatorii pentru locuințe.

Aproape trei sferturi din cei 42.000 de români care și-aucumpărat o asigurare obligatorie pentru locuință în cele două lunide când a demarat campania locuiesc la oraș, au anunțatreprezentanții Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID),companie care emite polițele obligatorii pentru locuințe. Cumfondul de locuințe este estimat la circa opt milioane de locuințe,reiese că după două luni de campanie doar 0,5% dintre proprietariau cumpărat această asigurare.

„Ritmul mediu de emitere a crescut de la 100-200 de polițe pe zila 1.200-1.500 de polițe zilnic. Este bine că și sâmbăta șiduminica s-au subscris câteva zeci de polițe. Pentru a ne atingeobiectivul fixat, trebuie să ajungem la circa 4.000 decontracte/zi”, a declarat Marius Bulugea, directorul general alPAID, în cadrul seminarului „Cum va funcționa sistemul de asigurăriobligatorii de locuințe”, organizat joi de Ziarul Financiar.Bulugea estimează că, până la sfârșitul anului, 250.000 de româniîși vor cumpăra o asigurare obligatorie pentru locuință, numărulurmând să ajungă la 1,2 milioane până la jumătatea lunii iulie2011.

CSA spune că situația este normală

Președintele CSA, Angela Toncescu, crede că actualul ritm alîncheierii polițelor este „normal”, având în vedere că a fostperioada de concedii și „oamenii nu s-au adunat pe la casele lor șinu și-au făcut calcule pentru a încheia asigurări obligatoriipentru locuințe”. Președintele CSA a povestit că, într-una dinvizitele sale în țară, a constatat că „unii oameni știau, alții nuauziseră de asigurările obligatorii pentru locuințe”.

Reprezentanții companiilor de asigurări spun că sunt dispuși sămeargă chiar și noaptea la clienți pentru a le vinde asigurăriobligatorii. „Forța noastră de vânzări este dotată cu laptopuri șise poate duce acasă la om și ziua, și noaptea. Polițele pot fiemise pe loc”, a declarat Radu Mustățea, președinteledirectoratului Astra Asigurări, companie care a vândut peste 28.000din totalul celor 42.000 de asigurări obligatorii pentru casevândute până acum. Mustățea a arătat că Astra dispune de 70.000 depersoane ce pot emite polițe obligatorii PAD.

Toți cei circa 8 milioane de proprietari de imobile suntobligați să încheie o poliță de asigurare, prima plătită fiind de10 sau 20 de euro pe an, în funcție de tipul de locuință. Sumaasigurată a unei locuințe este situată între 10.000 și 20.000 deeuro. Și cei care au o asigurare facultativă pentru locuințe vortrebui să își cumpere, la expirarea poliței, și o asigurareobligatorie. Practic, românii vor plăti de două ori pentru risculde cutremur, inundație și alunecare de teren, odată la achizițiapoliței obligatorii și a doua oară la achiziția polițeifacultative, care acoperă, în general, și cele trei riscuriacoperite de PAD. Cei care până pe 15 ianuarie anul viitor nu vorcumpăra o asigurare obligatorie pentru locuință de la una dintrecele 13 firme de asigurări care au constituit PAID riscă săplătească amenzi între 100 și 500 lei.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Electric Castle 2021 a fost amânat. Când va avea loc, de fapt, festivalul mult așteptat...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide