E OFICIAL: Toți cei peste 1.500 de angajați ai Mic.Ro VOR FI CONCEDIAȚI. Numărul păgubiților este de 2.521. Cui îi datorează bani Mic.ro

E OFICIAL: Toți cei peste 1.500 de angajați ai Mic.Ro VOR FI CONCEDIAȚI. Numărul păgubiților este de 2.521. Cui îi datorează bani Mic.ro
Publicat: 23/04/2012, 19:37
Actualizat: 23/04/2012, 22:52

Toți cei 1.543 de angajați ai Mic.ro Retail vor fi concediați, au declarat pentru gândul reprezentanți ai administratorului judiciar al Mic.ro Retail. Deciziile individuale de concediere au fost emise miercuri, 29 februarie și vor fi comunicate salariaților prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

„Astfel, începând cu data de 02.04.2012 contractele individuale de muncă ale salariaților încetează pentru motive ce nu țin de persoana salariatului, prin concediere individuală, în temeiul art.65 alin.1 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată”, se arată într-un comunicat al RVA Insolvency.

Salariații pot face contestații împotriva deciziilor în termen de 30 de zile de la comunicare.

Motivul pentru care a fost luată decizia concedierii angajaților îl constituie starea de insolvență a firmei Mic.ro, precum și necesitatea reducerii tuturor categoriilor de cheltuieli, în general și a cheltuielilor de personal, care reprezintă o pondere însemnată în totalul cheltuielilor societății, arată comunicatul RVA.

BCR, CEC, Vodafone, Orange, Romtelecom și Rompetrol Downstream, pe lista creditorilor

Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice și juridice. La aceștia se adaugă și cei 1.543 de salariați, care nu și-au mai primit salariile de două luni. Astfel că în total lista creditorilor firmei controlate de Dinu Patriciu ajunge la 2.521 de nume.

Între cei care au de recuperat datorii de la Mic.ro se numără BCR, CEC Bank, Leasing Raiffeisen, Unicredit Leasing, Vodafone România, Orange România, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vânzare, CEZ Distribuție, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi, Medlife. Adevărul Holding și Minimax Discount, controlate de asemenea de Dinu Patriciu, figurează pe lista creditorilor Mic.ro Retail.

În același tabel au fost trecute și aproximativ 30 de asociații de proprietari din mai multe orașe, printre care București, Brașov, Pitești, Constanța.

Dintre instituțiile publice cărora Mic.ro Retail le datorează bani, potrivit listei întocmite de administratorul judiciar, enumerăm Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Municipiul Arad, Administrația Finanțelor Publice Ilfov, Administrația Finanțelor Publice Sector 1, Administrația Piețelor Sector 1 figurează între creditorii Mic.ro Retail.

Pe listă figurează și Ali Mohamed SS, în dreptul căruia administratorul judiciar nu a trecut nicio adresă.

Insolvența, la mai puțin de doi ani de la deschiderea primului magazin

Cele aproximativ 800 de magazine ale Mic.ro Retail, firmă controlată de Dinu Patriciu, s-au închis la mai puțin de doi ani de la deschiderea primei băcănii, iar compania a intrat recent în insolvență.

Valoarea totală a datoriilor Mic.ro Retail este estimată la 140 de milioane de euro.

„Referitor la masa credală, în acest moment nu se poate stabili, pentru că nu a expirat termenul de depunere a cererilor la masa credală. Salariații sunt înscriși din oficiu de către administratorul judiciar în tabelul creditorilor, pe baza datelor din contabilitate. După ce se va termina de verificat evidența tehnico-operativă și contabilă cu referinta la creanțele salariale, sumele respective, în termenul legal, vor fi înscrise în tabelul creditorilor”, au explicat pentru gândul reprezentanții administratorului judiciar.

Reprezentanții Mic.ro Retail și-au exprimat dorința pentru reorganizarea societății, iar administratorul judiciar se ocupă de planul de reorganizare. Ulterior planul de reorganizare este aprobat de creditori în cazul în care aceștia consideră că reorganizarea companiei reprezintă pentru ei o șansă în plus de a recupera banii ce le sunt datorați.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza politică de la Bucureşti: condiţiile puse de PSD pentru a susţine Guvernul Ciucă
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de canabis
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Alertă meteo. Vremea severă pune stăpânire pe România. Temperaturi drastice
Covid-19 la Constanța: 593 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența pe municipiu este de 12,71
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Șoc în România! Este cea mai cruntă lovitură pentru Klaus Iohannis. A venit de unde...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021