E OFICIAL: Toți cei peste 1.500 de angajați ai Mic.Ro VOR FI CONCEDIAȚI. Numărul păgubiților este de 2.521. Cui îi datorează bani Mic.ro

E OFICIAL: Toți cei peste 1.500 de angajați ai Mic.Ro VOR FI CONCEDIAȚI. Numărul păgubiților este de 2.521. Cui îi datorează bani Mic.ro
Magazinele lui DINU PATRICIU...

Toți cei 1.543 de angajați ai Mic.ro Retail vor fi concediați, au declarat pentru gândul reprezentanți ai administratorului judiciar al Mic.ro Retail. Deciziile individuale de concediere au fost emise miercuri, 29 februarie și vor fi comunicate salariaților prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

„Astfel, începând cu data de 02.04.2012 contractele individuale de muncă ale salariaților încetează pentru motive ce nu țin de persoana salariatului, prin concediere individuală, în temeiul art.65 alin.1 din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată”, se arată într-un comunicat al RVA Insolvency.

Salariații pot face contestații împotriva deciziilor în termen de 30 de zile de la comunicare.

Motivul pentru care a fost luată decizia concedierii angajaților îl constituie starea de insolvență a firmei Mic.ro, precum și necesitatea reducerii tuturor categoriilor de cheltuieli, în general și a cheltuielilor de personal, care reprezintă o pondere însemnată în totalul cheltuielilor societății, arată comunicatul RVA.

BCR, CEC, Vodafone, Orange, Romtelecom și Rompetrol Downstream, pe lista creditorilor

Lista creditorilor Mic.ro retail cuprinde 978 de persoane fizice și juridice. La aceștia se adaugă și cei 1.543 de salariați, care nu și-au mai primit salariile de două luni. Astfel că în total lista creditorilor firmei controlate de Dinu Patriciu ajunge la 2.521 de nume.

Între cei care au de recuperat datorii de la Mic.ro se numără BCR, CEC Bank, Leasing Raiffeisen, Unicredit Leasing, Vodafone România, Orange România, Romtelecom, Allianz Tiriac, Rompetrol Downstream, CEZ Vânzare, CEZ Distribuție, Apa Nova, Rosal Grup, Meridian Taxi, Medlife. Adevărul Holding și Minimax Discount, controlate de asemenea de Dinu Patriciu, figurează pe lista creditorilor Mic.ro Retail.

În același tabel au fost trecute și aproximativ 30 de asociații de proprietari din mai multe orașe, printre care București, Brașov, Pitești, Constanța.

Dintre instituțiile publice cărora Mic.ro Retail le datorează bani, potrivit listei întocmite de administratorul judiciar, enumerăm Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Municipiul Arad, Administrația Finanțelor Publice Ilfov, Administrația Finanțelor Publice Sector 1, Administrația Piețelor Sector 1 figurează între creditorii Mic.ro Retail.

Pe listă figurează și Ali Mohamed SS, în dreptul căruia administratorul judiciar nu a trecut nicio adresă.

Insolvența, la mai puțin de doi ani de la deschiderea primului magazin

Cele aproximativ 800 de magazine ale Mic.ro Retail, firmă controlată de Dinu Patriciu, s-au închis la mai puțin de doi ani de la deschiderea primei băcănii, iar compania a intrat recent în insolvență.

Valoarea totală a datoriilor Mic.ro Retail este estimată la 140 de milioane de euro.

„Referitor la masa credală, în acest moment nu se poate stabili, pentru că nu a expirat termenul de depunere a cererilor la masa credală. Salariații sunt înscriși din oficiu de către administratorul judiciar în tabelul creditorilor, pe baza datelor din contabilitate. După ce se va termina de verificat evidența tehnico-operativă și contabilă cu referinta la creanțele salariale, sumele respective, în termenul legal, vor fi înscrise în tabelul creditorilor”, au explicat pentru gândul reprezentanții administratorului judiciar.

Reprezentanții Mic.ro Retail și-au exprimat dorința pentru reorganizarea societății, iar administratorul judiciar se ocupă de planul de reorganizare. Ulterior planul de reorganizare este aprobat de creditori în cazul în care aceștia consideră că reorganizarea companiei reprezintă pentru ei o șansă în plus de a recupera banii ce le sunt datorați.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ce meserie a avut Nicolae Ceaușescu în tinerețe. Chiar el a demolat clădirea unde a...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Ștefania a ajuns la spital! Vedeta a suferit o operație complicată: “Mi-a fost puțin frică”
Inchide