Ana Petrescu
07.06.2019
Financiar

Eugen Teodorovici, propus vicepremier sau comisar european pe Transporturi

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles lista cu portofoliile de comisar european vizate de România, pe primul loc fiind cel al Transporturilor, pentru care este propus Eugen Teodorovici. Numele ministrului de Finanțe este vehiculat și pentru postul de vicepremier, în locul Anei Birchall.

„Numele Eugen Teodorovici a fost discutat în conducerea partidului pentru postul de vicepremier, după ce Iohannis l-a refuzat pe Corlățean”, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, ministrul de Finanțe este prima propunerea pentru a prelua postul de comisar european pentru Transporturi.

„Dăncilă a cerut deja la Bruxelles, fără să existe o consultare în prealabil, portofoliile în ordinea următoare: portofoliul pe Transporturi, Energie, Extindere și Economie Digitală. La Transporturi ar fi Eugen Teodorovici, Energie Dan Nica, Extinderea Mircea Geoană, varianta Economie Digitală tot Dan Nica, dar poate mai apare și altcineva. Rovana Plumb nu mai este o variantă. Teodorovici insistă foarte mult, ca dovadă este luat peste tot în deplasările cu premierul”, au mai arătat sursele MEDIAFAX.

În ședința CEx de vineri se va discuta și despre înlocuitorul lui Viorel Ștefan în funcția de vicepremier, după ce acesta va pleca la Curtea de Conturi Europeană.

„Se va vorbi despre data Congresului. E foarte complicat să modifici statutul în același Congres cu cel în care faci alegeri.Va fi discutat dacă dorim să avem oameni aleși plini înainte de prezidențiale sau mergem doar cu interimat”, au conchis sursele citate.

Inchide