Firmele vor avea posibilitatea reeșalonării datoriilor la stat pe o perioadă de cinci ani

Redactor:
Ioana Erdei
Firmele vor avea posibilitatea reeșalonării datoriilor la stat pe o perioadă de cinci ani
Firmele vor avea posibilitatea să reeșaloneze datoriile către stat pe cinci ani, perioadă în care nu vor plăti penalități, ci doar dobânzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședinte al ANAF.

Firmele vor avea posibilitatea să reeșaloneze datoriile cătrestat pe cinci ani, perioadă în care nu vor plăti penalități, cidoar dobânzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședinteal ANAF.

El a declarat, miercuri, că această facilitate va fi introdusăîntr-o ordonanță care trebuie semnată de ministrul Finanțelor șiurmează să fie prezentată în perioada următoare Guvernului spreaprobare.

Vicepreședintele ANAF a explicat că firmele vor putea săbeneficieze de această facilitate în baza unor garanții, dar vaexista, pentru datoriile mici, posibilitatea reeșalonăriidatoriilor și fără garanții.

El a precizat că formă ordonanței a fost analizată atât deConsiliul Concurenței, cât și de către Comisia Europeană, pentru anu include prevederi care să constituie o formă de ajutor destat.

În prezent, în baza unei ordonanțe în vigoare, firmele potamâna, pe o perioadă de șase luni, plata datoriilor numai pentrufirmele acumulate după 30 septembrie 2008, pe fondul crizeifinanciare și dacă anterior acestei date au achitat la timpobligațiile.

Gogancea-Vătășoiu a precizat că această facilitate a fostutilizată în 2009 de către 300 de firme, iar numărul acestora aurcat la 7.200 anul trecut. (Mediafax)

Tags:
Inchide