Francezii de la Vinci au câștigat în Marea Britanie primul contract cu finanțare privată pentru 430 de km de autostradă

Francezii de la Vinci au câștigat în Marea Britanie primul contract cu finanțare privată pentru 430 de km de autostradă
Este primul contract cu finanțare privată câștigat de Vinci în domeniul reparării și întreținerii autostrăzilor în Regatul Unit.

Hounslow Highways Services, o companie deținută în proporție de 50% de Vinci Concessions și 50% de către Barclay Infrastructure Fund, a finalizat contractul de finanțare pentru repararea și întreținerea unor rețele de autostrăzi în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Vinci.

Este primul contract cu finanțare privată câștigat de Vinci în domeniul reparării și întreținerii autostrăzilor în Marea Britanie.

Contractul se întinde pe o durată de 25,5 ani și presupune modernizarea, repararea și întreținerea a 432 km de drumuri și 763 km de drumuri.

Proiectul, care presupune o investiție inițială de aproximativ 100 milioane de lire sterline – aproximativ 125 milioane de euro -, va fi finanțat printr-un împrumut bancar de circa 110 milioane de euro, cu o maturitate de 24,5 ani de la trei instituții financiare – BTMU, KfW și DZ Bank -, iar aproximativ 25 milioane de euro reprezintă capitaluri proprii ale partenerilor de proiect.

Valoarea totală a contractului, inclusiv service și întreținere, va ajunge la aproximativ 820 milioane de euro. Investiția va fi recuperată prin taxă pe autostradă.

Construcția, exploatarea și întreținerea va fi atribuită Ringway, companie care aparține unei alte filiale a Vinci. Lucrările vor începe în ianuarie 2013.

În România, Vinci – în asociere cu Aktor (Grecia) – a câștigat în 2010 licitația pentru autostrada Comarnic-Brașov, însă consorțiul a renunțat ulterior la contract.

Inchide