Garda Financiară, la examenul de testare profesională. Rata medie de promovare – 92,3%, după prima probă. Vezi aici unde ar putea fi reangajați cei care vor fi dați afară

Garda Financiară, la examenul de testare profesională. Rata medie de promovare - 92,3%, după prima probă. Vezi aici unde ar putea fi reangajați cei care vor fi dați afară
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 06:33

Marea majoritate a comisarilor Gărzii Financiare care aususținut luni prima probă – scrisă – a examenului de testareprofesională au fost declarați admiși, rata de promovare fiind depeste 90%, potrivit datelor disponibile până la ora redactăriiacestui articol, când erau afișate rezultatele pentru 585 decandidați, din cei 1065 care au susținut examenul. În unele secțiijudețene ale Gărzii Financiare gradul de promovare a fost de 100%,iar cel mai mic grad de promovare a fost înregistrat la Timiș, de67%, potrivit calculelor gândul. La bacalaureat2011, rata de promovare la nivel național a fost de 45,7%, dupăcontestații.

Cei care au intrat în examen sunt 1.065 de angajați de la GardaFinanciară care au primit preaviz și au participat luni la primaprobă, scrisă, a examenului de testare profesională. În urmatestării profesionale, care va avea vineri și o a doua probă -orală – se va decide cine pleacă și cine rămâne. Examenul a avutloc în zece centre din toată țara.

„Dacă sunt mai mulți angajați și un singur post, va rămâne celcare obține nota cea mai mare. Cei care nu obțin punctajul minim,pleacă. De exemplu, dacă 100 de angajați și-au exprimat dorința dea lucra la o anumită direcție care are doar 10 posturi, vor rămâneprimii 10, în ordinea mediilor obținute la testare”, au explicatpentru gândul surse din GardaFinanciară.

La examen, fiecare comisie din cele zece locații de testareprofesională a extras separat o variantă de subiecte dintreaceleași trei variante primite, ne-au explicat oficiali din GardaFinanciară.

La București, rată depromovare 100%

Pentru promovarea examenului candidații trebuie să obținăminimum 70 de puncte în cazul funcțiilor publice de conducere și deminimum 50 de puncte, în cazul funcțiilor de execuție, din totalulde 100 de puncte, potrivit regulamentului concursului.
La unele dintre secțiile județene ale Gărzii Financiare nici unuldintre cei care au intrat în examen nu a picat, obținând punctajulminim necesar. De exemplu, dintre cei 30 de comisari de laComisariatul General al Gărzii Financiare care au susținut examenulnici unul nu a fost declarat respins, ceea ce înseamnă că rata depromovare, după prima probă a testării, este de 100%.

La secțiile județene ale Gărzii Financiare din Giurgiu, Ilfov,Iași, Caraș Severin și Dolj au trecut proba scrisă toți candidații,în timp ce la cele din Suceava, Maramureș, Botoșani și Constanțadoar câte un singur comisar de la fiecare a fost respins după probascrisă. La acestea rata de promovare, după prima probă, este de93,33%.

100 depuncte

La Garda Financiară – Secția Municipiului București un comisarsuperior a reușit să obțină punctajul maxim, 100 de puncte, iarurmătorul clasat a „adunat” 97 de puncte. La acest concurs s-auprezentat 77 de persoane care au candidat pentru posturi de comisarsuperior, doar o persoană a fost declarată respinsă.

La Arad, din cei 20 de candidați, 4 au fost respinși. Până lafinalizarea acestui articol, cel mai mic grad de promovare era laTimiș, de 67% și la Hunedoara, de 69%.

În 24 de ore de la data afișării rezultatelor, cei care seconsideră nedreptățiți pot depune contestații. Funcționarii publicideclarați admiși la proba scrisă vor participa la interviu,următoarea etapă a examenului, care va fi susținut în data de 15iulie.
La interviu candidaților li se vor testa „abilitățile decomunicare, capacitatea de analiză și sinteză și abilitățile impusede funcție”.

Ce se întâmplă cu ceicare pleacă

Reprezentanții sindicatului Funcționarilor Publici sunt scepticiîn ce privește obiectivitatea examinării la care sunt supușicandidații. „La proba orală se va vedea dacă este un examenobiectiv sau nu. La oral nu poți aduce dovezi, dacă facicontestație”, a declarat pentru gândul SebastianOprescu, președintele Sindicatului Național al FuncționarilorPublici.

El a explicat că cei care vor pleca de la Gardă după testare vorintra în Corpul de rezervă al Funcționarilor Publici și vor avea ladispoziție o listă cu posturile vacante din administrația publicădin țară. „Vor putea să se angajeze la primării sau prefecturi,desigur, dacă sunt locuri disponibile”, a spus Oprescu.

Potrivit datelor prezentate anterior de ministrul FinanțelorGheorghe Ialomițianu, din cele 34.027 posturi în ANAF, 4.927 sedesființează și rămân 29.100. În total, din cei 5.000 de angajațiai ANAF care au primit preavize vor trebui să plece acasă circa2.000 de persoane.

Următorii care vor fi testați din punct de vedere profesionalsunt angajații Direcțiilor Finanțelor Publice, de unde vor trebuidisponibilizați circa 1.100 de persoane. Ultimii care vor fitestați sunt vameșii, 600 de angajați urmând să își piardăposturile. Testările se fac în contextul reorganizării ANAF.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre certificatul verde! Ce se întâmplă, de fapt, în Parlament. S-a aflat adevărul
Șoc teribil pentru regina Elisabeta a II-a! „O nouă suferință″ o chinuie la 95 de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...