GHIDUL TURISTULUI. Care sunt paradisurile exotice unde poți călători fără viză. Unde o primești în aeroport sau de la frontieră

Publicat: 25/03/2014, 11:25
Actualizat: 06/05/2019, 18:33

Bahamas, Republica Dominicană, Seychelles sau Haiti, acestea sunt doar câteva dintre paradisurile exotice unde turiștii români pot călători fără viză. În total, viza nu este necesară pentru o perioadă determinată de timp, diferită de la stat la stat, în 68 de țări ale lumii, conform datelor Ministerului Afacerilor Externe (MAE) centralizate de gândul.

Dacă vrei să îți petreci vacanța anul acesta în destinații de primă clasă precum Belize, Honduras, Barbados, Mauritius, Bahamas, Seychelles sau Tunisia trebuie să știi că autoritățile permit accesul turiștilor cu pașaport simplu pe teritoriul acestora pe o perioadă de cel mult 90 de zile.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

În cazul Republicii Dominicane, românii pot călători fără a obține în prealabil o viză, tot pe o perioadă de 90 de zile. Ei trebuie să își achiziționeze însă un card turistic la sosirea pe aeroport, contra unei taxe de 10 dolari. Cei care ajung în această destinație exotică cu aeronave care fac escală pe teritoriul Statelor Unite trebuie să aibă viză de tranzit pentru SUA.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Poți călători fără viză și în Filipine, Grenada, Kiribati, Micronezia, Sain Vincent & Grenadine, Trinidad – Tobago și Vanautu, dar nu pentru mai mult de 30 de zile.

Totodată, în Dominica, supranumită și Insula Naturii grație frumuseții sale, a pădurilor dese și a numeroaselor specii de plante și animale care trăiasc aici, poți merge în vacanță timp de 21 de zile fără a avea nevoie de viză.

Turiștii care ajung în Filipine trebuie să se prezinte, cu cel mult cinci zile înainte de expirarea perioadei de ședere, la Biroul de Imigrări.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Românii au, de asemenea, dreptul de ședere pe o durată de cel mult 42 de zile în Santa Lucia, țară insulară tot din Arhipelagul Caraibe. Poliția de Frontieră este cea care le poate acorda acest drept călătorilor, pe baza argumentelor pe care aceștia le prezintă la graniță, conform datelor MAE.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Cel mai mult timp îl poți petrece fără viză în Fiji (120 de zile), Armenia (180 de zile) și Mexic (180 de zile). Totodată, poți călători fără viză pe o perioadă nedeterminată de tip în Botswana.

Alte state pentru care turiștii români nu au nevoie de viză:

– Israel: viza nu este necesară timp de 90 de zile în cazul românilor care călătoresc în Israel în scop turistic. Cei care ajung în acest stat pentru tratament medical, la muncă sau la studii trebuie să obțină prealabil o viză.

– Japonia: toți românii care dețin pașapoarte temporar valabile trebuie să obțină înainte de plecarea din țară vize de intrare în Japonia.

– Tanzania: pentru a intra pe teritoriul acestui stat nu ai nevoie de viză, dar trebuie să întocmești două condiții. Un turist trebuie să aibă un pașaport valabil cel puțin șase luni de la data intrării în țară și o dovadă care să ateste că deține resurse financiare, fie că este vorba despre un extras de cont, de o carte de credit sau de cecuri de călătorie.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– Zambia: pentru a intra pe teritoriul acestui stat nu ai nevoie de viză, dar trebuie să întocmești două condiții. Un turist trebuie să aibă un pașaport valabil cel puțin șase luni de la data intrării în țară, respectiv o dovadă care să ateste că deține resurse financiare, fie că este vorba despre un extras de cont, de o carte de credit sau de cecuri de călătorie.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– Republica Moldova: românii nu mai au nevoie de vize pentru Republica Moldova de la finalul anului 2009.

– Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria: toate acestea sunt state membre ale Uniunii Europene. Viza nu este necesară.

Lista statelor unde nu ai nevoie de viză timp de 90 de zile (Click pentru a mări)

INFOGRAFIC: gândul.info

Lista statelor unde poți obține viza din aeroport sau de la frontieră:

– Capul Verde: turiștii pot obține viza direct de la Poliția de Frontieră, pentru suma de 25 de euro. Aceasta este valabilă timp de 15 zile. Există posibilitatea de prelungire a duratei de valabilitate a vizei. Este obligatoriu ca turiștii să prezinte rezervările la hotel și o dovadă a existenței resurselor financiare, fie că este vorba despre un extras de cont, de o carte de credit sau de cecuri de călătorie.

– Bahrain: poți călători în acest stat doar cu viză. Ca turist, poți cere reprezentanților hotelului la care te cazezi să devină „sponsori” și să îți ofere o invitație pe teritoriul acestei mici insule din Golful Persic.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– Jamaica: vizele se acordă la punctele de frontieră, în cazul în care prezinți o serie de documente. Acestea sunt: un pașaport valabil cel puțin șase luni, o fotografie recentă tip pașaport, dovada rezervării unui loc de cazare sau o invitație. În cazul excursiilor organizate de agențiile de turism, turiștii trebuie să prezinte și programul și serviciile de care vor dispune pe parcursul acestora.

– Maldive: poți obține o viză pentru cel mult 30 de zile direct de la frontieră.

– Uganda: poți obține o viză pentru cel mult 30 de zile direct de la frontieră.

– Egipt: poți obține viza turistică la sosire, din aeroport.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

– Myanmar: poți obține viza turistică la sosire, din aeroport.

– Cambodgia: românii pot primi viză turistică pe o perioadă de 30 de zile la frontieră, dar și în aeroporturile internaționale pe de teritoriul acestui stat.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Cum arată Loredana Chivu, după operația care a nenorocit-o! Dezvăluirile șocante ale asistentei TV
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Raluca Pastramă lovitură uriaşă după divorţul de Pepe. Uluitor ce se întâmplă acum în viaţa...
Avertisment al Chinei pentru G7: Zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii...
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Previziune sumbră a unui medic cardiolog în cazul Eriksen: „A murit pentru câteva minute”
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Eliminare surpriză la Survivor România. A început să plângă după anunțul lui Daniel Pavel
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Boala care lovește crunt femeile din România! Este un ucigaș lent
DEZASTRU MONDIAL. Forța a 15 bombe atomice a distrus locul
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...