Haine contrafăcute în valoare de 755.000 de euro, confiscate de inspectorii vamali în Portul Constanța

Redactor:
Alexandra Pele
Haine contrafăcute în valoare de 755.000 de euro, confiscate de inspectorii vamali în Portul Constanța
Inspectorii vamali din Constanța...

Inspectorii vamali au confiscat luni haine contrafăcute în valoare de 755.000 de euro aduse în Portul Constanța din China.

Cele 39.000 de articole de îmbrăcăminte inscripționate cu „Monster High” (o linie de păpuși realizată de compania Mattel, producătorul Barbie n.r.) și „Angry Birds” (un joc video dezvoltat de Rovio Entertainment n.r.) se aflau în două containere care urmau să ajungă la două companii din București.

„În data de 26 august 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud, acționând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunțit asupra a două containere sosite din China pentru două societăți comerciale cu sediul în București (…) Dacă ar fi fost comercializate la prețul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 755.000 euro. „, se arată în comunicatul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, a declarat la finele lunii iulie că evaziunea fiscală din România reprezintă circa 10% din produsul intern brut (PIB).

Reiese astfel că valoarea totală a prejudiciilor aduse statului prin neplata taxelor și impozitelor este de circa 14 miliarde de euro, dacă luăm în calcul un PIB de 140,7 de miliarde de euro (626,2 miliarde lei, la un curs mediu de schimb de 4,45 lei/euro), valoarea estimată de guvern conform datelor din Raportul privind situația economică și bugetară pe primele șase luni ale anului 2013.

„Evaziunea fiscală în România este foarte mare în comparație cu alte state europene. Probabil suntem în fruntea clasamentului în Europa”, a mai precizat președintele Consiliului Fiscal.

 

Inchide