HARTA MAȘINILOR DE LUX înmatriculate în primele luni ale anului 2013. Ce județe sunt mai „bogate” cu un Lamborghini Aventador și un Bentley Continental GT

Redactor:
Corina Vârlan
Lamborghini, Land Rover, Betley și Porsche s-au numărat, în primele două luni ale anului 2013, printre mărcile preferate de autoturisme ale românilor. În perioada ianuarie-februarie în România au fost înmatriculate 40 de mașini premium, noi și vechi, toate dotate cu motoare cu peste 300 kW putere, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) centralizate de gândul.

Lamborghini, Land Rover, Bentley și Porsche s-au numărat, în primele două luni ale anului 2013, printre mărcile preferate de autoturisme ale românilor cu stare. În perioada ianuarie-februarie, în România au fost înmatriculate 40 de mașini premium, noi și vechi, toate dotate cu motoare cu peste 300 kW putere, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) centralizate de gândul.

Cea mai mare parte a acestora sunt deținute de companii din Capitală și din județe precum Bacău, Timiș sau Dolj. „Vedeta” parcului auto din România este, până în momentul de față, un autoturism Lamborghini Aventador, cu două locuri și tracțiune integrală, al cărui motor pe benzină are o capacitate cilindrică de 6.498 de cmc și o putere de 515 kW. Mașina este nouă, a ajuns în posesia unei companii bucureștene și a fost cumpărată cu aproape 300.000 de euro.

Acesta nu este singurul model al cunoscutei mărci italiene nou înmatriculat care circulă, de la începutul anului, pe drumurile românești. În februarie 2013, un bucureștean a înmatriculat un autoturism Lamborghini Gallardo fabricat în 2009, cu tracțiune integrală și motor pe benzină cu 5.204 cmc și 412 kW.

An nou cu Lamborghini Aventador, Maserati Quattroporte S și Bentley Continental GT

În prima lună a anului în curs au fost înmatriculate în România 14 mașini noi, ale căror motoare dezvoltă peste 300 kW. Dintre acestea, doar una este deținută de o persoană fizică, mai exact un Bentley Continental GT, al cărei posesor este un tulcean, restul aflându-se în proprietatea unor companii. Prețul de vânzare al unui astfel de autoturism poate să depășească suma de 160.000 de euro.

Pe lângă modelul Lamborghini Aventador, în Capitală au mai fost înmatriculate în luna ianuarie și patru mașini Audi (S8, A8 L și S6 Limousine), un Range Rover Sport, două autoturisme Bentley (Continental GT V8 și Continental GTC V8) și trei Porsche Cayenne GTS, respectiv Panamera Turbo, toate fabricate în 2013, cu tracțiune integrală și motoare pe benzină ce dezvoltă peste 300 kW.

Click pentru a mări (INFOGRAFIC: gândul.info – date DRPCIV)

*NOTĂ: Au fost considerate mașini de lux modelele de autoturisme înmatriculate în 2013 cu motor de peste 300 de kW.

În țară, pe lângă modelul Bentley Continental GT au mai ajuns și un Porche Cayenne Turbo, la Bacău, și un Audi RS4 Avant, în județul Timiș.

În aceeași lună, au fost înmatriculate în România și șapte mașini premium la mâna a doua. Dintre acestea, doar trei sunt deținute de persoane fizice, restul ajungând în parcurile auto ale unor companii din Capitală. O firmă din București a înmatriculat, în ianuarie 2013, un Ferrari 458 Challenge cu motor pe benzină cu 4.497 cmc și 416 kW, fabricat în 2011. Conducerea altei companii din Capitală a înmatriculat un Porsche Panamera Turbo fabricat în 2010, în timp ce la alte două companii au înmatriculat un Ferrari California și un Cadillac Escalade, ambele fabricate în 2012.

Un sătmărean a devenit posesorul unui Audi Q7, la mâna a doua, fabricat în 2009, cu motor pe motorină și tracțiune integrală, iar doi bucureșteni au devenit proprietarii unui Masarati Quattroporte S, respectiv Cayenne GTS. Un autoturism Maserati Quattroporte S costă circa 97.000 de euro.

Februarie: Jaguar XJL Supercharged, Audi S6 Limousine și Lamborghini 140 Gallardo

În a doua lună a acestui an, au fost înmatriculate 11 autoturisme noi și opt second hand cu motoare de peste 300 kW, dintre care doar cinci sunt deținute de persoane fizice, iar restul de companii. Totodată, șase dintre autoturisme au ajuns în țară, în județele Ilfov, Cluj, Dolj, Mureș, Bihor și Suceava, iar restul au ajuns în parcările din Capitală.

Firmele bucureștene au ales să își înnoiască parcul auto cu un Mercedes-Benz G63 AMG, trei mașini Range Rover, două Bentley Continental GT V8, două Porsche (Cayenne Turbo, respectiv Cayenne GTS) și două autoturisme Audi (RS5 Coupe, respectiv S6 Limousine), toate fabricate în 2013. Un autoturism Porsche Cayenne GTS se vinde cu circa 63.000 de euro, în timp ce prețul unui Range Rover poate ajunge și la 76.000 de euro.

O companie din județul Ilfov a înmatriculat un Nissan GT-R vechi, fabricat în 2012, cu tracțiune integrală și motor pe benzină cu 3.799 cmc și 404 kW, o societate comercială din Bihor se poate lăuda acum cu un Jaguar XJ fabricat în 2011, iar una din județul Cluj deține de la începutul anului un Porsche 911 Turbo.

Și la o firmă din Dolj a ajuns la începutul anului 2013 un autoturism premium, mai exact un Porsche Cayenne GTS de această dată nou, cu motor pe benzină de 4.806 cmc și 309 kW.

Un sucevean și un mureșean au înmatriculat tot în februarie câte un autoturism BMW second hand fabricat în 2009, respectiv 2010, modelele 650I și 750, ambele cu motoare pe benzină, iar doi bucureșteni a devenit proprietarii unui Lamborghini 140 Gallardo, respectiv ai unui Jaguar XJL Supercharged.

Ce autoturisme s-au vândut cel mai bine în primele două luni ale anului 2013

În perioada ianuarie-februarie 2013, mașinile cu motor diesel s-au vândut mai bine decât cele cu motor pe benzină, acestea reprezentând 57,1% din totalul autoturismelor comercializate.

Potrivit estimărilor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), primele trei locuri în topul celor mai vândute mărci de mașini cu motor diesel au fost ocupate de Dacia, Skoda și Volkswagen, cu peste 500 de mașini comercializate fiecare.

Cele mai vândute modele de autoturisme cu motor pe motorină au fost, în aceeași perioadă, Dacia Duster, Skoda Octavia, Dacia Logan, Renault Clio și Dacia Sandero.

Click pentru a mări (Sursă: date APIA- Buletin Statistic Auto)

În ceea ce privește autoturismele cu motor pe benzină, primele trei locuri în topul celor mai vândute branduri au fost ocupate de Dacia, Volkswagen și Hyundai, în perioada ianuarie – februarie cele trei mărci comercializând în total 1.305 mașini, conform estimărilor APIA.

Cele mai vândute modele cu motor pe benzină au fost, în aceeași perioadă, Dacia Logan, Dacia Sandero, Hyundai i20, Skoda Octavia, Renault Clio și Suzuki SX4.

Inchide