În Germania, Norvegia, Danemarca și Belgia se caută peste 900 de angajați români. Salariile urcă până la 6.000 de euro pe lună

În Germania, Norvegia, Danemarca și Belgia se caută peste 900 de angajați români. Salariile urcă până la 6.000 de euro pe lună
Publicat: 23/04/2012, 19:35
Actualizat: 24/04/2012, 05:06

Românii care vor să plece, în 2012, la muncă în străinătate pe posturi de ingineri, electroniști, specialiști în software, medici, sudori sau bucătari, pot apela la ofertele de lucru disponibile prin rețeaua EURES, de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, susținută de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Germanii le oferă românilor, prin intermediul EURES, în această perioadă, 566 de locuri de muncă. Angajatorii norvegieni pun, la rândul lor, la dispoziția acestora 252 de locuri de muncă, iar cei din Danemarca 100 de locuri de muncă. Cele mai puține oferte vin din partea Belgiei, care le oferă românilor doar cinci locuri de muncă.

Persoanele care vor să afle informații suplimentare pot trimite un email pe adresa direcției din București a ANOFM responsabilă de rețeaua EURES, [email protected], sau la numărul de telefon 021.316.55.08.

Salarii de până la 6.000 de euro lună în Germania

Românii care vor să plece la muncă în Germania pot primi salarii brute cuprinse între 1.400 și 6.000 de euro pe lună.

Astfel, pentru un salariu brut lunar cuprins între 1.400 și 2.000 de euro, persoanele interesate se pot angaja ca agenți într-un call center din landul Bavaria. Cei care vor să aplice pentru un astfel de post trebuie să cunoască limba germană și limba engleză sau franceză și să trimită un CV de tip Europass redactat în germană, alături de o fotografie tip buletin, la adresa biroului rețelei susținute de ANOFM.

Cei care vor să lucreze pe un post de inginer de proiectare în aceeași țară trebuie să știe că un angajator din Germania le pune la dispoziție 34 de astfel de locuri de muncă. Candidații trebuie să cunoască și în acest caz limba germană, dar să fie specializați și în programe precum Catia V5, ProEngineer, SolidWorks, Siemens NX și Eplan. Salariul brut lunar variază între 3.200 și 4.500 de euro.

Medicii primesc cele mai mari salarii, de 4.000 până la 6.000 de euro brut lunar, căutate fiind specializările medicină generală, internă, chirurgie, ortopedie, neurologie, ginecologie și anestezie. Obligatorie pentru candidații la astfel de posturi este cunoașterea limbii germane.

Alte locuri de muncă disponibile în Germania:

  • specialist în domeniul hotelier: 1.500 – 2.400 de euro brut/lună
  • sudor: 1.800 – 2.800 de euro brut/lună
  • bucătar: 1.600 – 3.500 euro brut/lună
  • strungar/șlefuitor/frezor: 2.200 – 2.800 de euro brut/lună

Norvegienii caută 250 de ghizi

O companie norvegiană angajează 250 de ghizi turistici. Aceștia trebuie să cunoască una dintre limbile engleză, germană, italiană, franceză, spaniolă și rusă, ei urmând să fie ghizi pentru turiștii care vin de pe vapoarele de croazieră în excursii la țărm.

Contractul va fi semnat pentru perioada aprilie – mai 2012, iar salariul lunar va fi de 530 de euro.

Se fac angajări în agricultură în Danemarca

Persoanele care cunosc limba engleză, la nivel mediu, au experiență în munca agricolă și vor să lucreze ca muncitori necalificați în fermele de cultivare a fructelor și legumelor din Danemarca, în perioada mai-septembrie, pot obține salarii brute lunare de până la 1.260 de euro din care se scad contribuțiile sociale, chiria lunară și impozitul.

Belgienii vor să angajeze asistenți medicali

Cele mai puține oferte vin, prin rețeaua EURES, din partea Belgiei. O firmă caută cinci asistenți medicali care să aibă grijă de bolnavi și de răniți în spitale și alte facilități de îngrijire a sănătății.

Persoanele interesate de un astfel de post trebuie să cunoască limba franceză și să fi absolvit un liceu sau o facultate în domeniu pentru a dispune de o calificare profesională de asistent medical.

Conform ofertei afișate de belgieni, asistenților medicali li se va oferi sprijin în găsirea unei locuințe și vor primi, pe lângă salariul brut lunar de 2.142 de euro, o primă de vacanță de 1.970 de euro și o primă de 967 de euro la final de an.

La finalul lui 2011, membrii Parlamentului European au adoptat o rezoluție prin care le recomanda statelor membre ale Uniunii Europene să anuleze restricțiile care au fost impuse muncitorilor din România și Bulgaria odată cu începutul anului 2012.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...