Iohannis: Digitalizarea este o provocare, dar în același timp este o oportunitate

Redactor:
Andrei Ilinca
Iohannis: Digitalizarea este o provocare, dar în același timp este o oportunitate
Președintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, un mesaj cu ocazia celei de-a patra ediții a Inițiativei pentru dezvoltarea digitală în spașiul universitar francofon și a Conferinței miniștrilor pentru învâțământul superior din țările francofone, găzduite în România.

„Ediția din acest an constituie o bună oportunitate de a consolida colaborarea în domeniul educației universitare cu reprezentanți ai mediului academic aparținând unui spațiu cultural de care ne simțim profund atașați. Am acordat Înaltul Patronaj acestei manifestări pentru a arăta încă o dată atașamentul României la valorile și direcțiile de acțiune ale Francofoniei.”, se arată în comunicatul președintelui Iohannis, transmis de consilierul prezidențial – departamentul Cultură, Culte și Centenar, Sergiu Nistor.

Evenimentul are ca scop întărirea cooperării în domeniul educației în spașiul universitar francofon.

„Colaborarea dintre universitățile francofone trebuie să fie una ancorată în provocările lumii contemporane. Digitalizarea este o astfel de provocare, dar în același timp este o oportunitate fără precedent, care ne permite depășirea barierelor de timp și spațiu și care democratizează lumea academică. Digitalizarea transformă modul în care funcționează universitățile și însăși natura activităților de educație și de cercetare.”, se mai arată în comunicatul președintelui.

Klaus Iohannis a adăugat că în ultimii ani „Europa a conștientizat importanța acestor transformări și a început să investească, din ce în ce mai mult, în dezvoltarea instrumentelor digitale, în facilitarea colaborării dintre universități și în proiecte de cercetare internaționale.”.

Șeful statului declară că „avem numai de câștigat prin consolidarea unor colaborări cu parteneri de pe toate continentele”.

 

Inchide