• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Ion Ariton, ministrul Economiei, spune că primele companii cu management privat „e posibil” să fie Hidroelectrica și CNH

Ion Ariton, ministrul Economiei, spune că primele companii cu management privat „e posibil” să fie Hidroelectrica și CNH
Primele companii în care se va încerca noul concept de management privat "e posibil" să fie Hidroelectrica și Compania Națională a Huilei (CNH), noua formă de conducere urmând să fie implementată din toamnă, a declarat, vineri, la Sibiu, ministrul Economiei, Ion Ariton.

Primele companii în care se va încerca noul concept demanagement privat „e posibil” să fie Hidroelectrica și CompaniaNațională a Huilei (CNH), noua formă de conducere urmând să fieimplementată din toamnă, a declarat, vineri, la Sibiu, ministrulEconomiei, Ion Ariton.

„În perioada imediat următoare, vom aplica o nouă formă deconducere în unele companii ale ministerului. Am lansat aceastăidee de management privat și cred că va fi o soluție bună înperioada următoare. Ne dorim să începem cu companii care au avutrezultate nesatisfăcătoare, dar în același timp dorim și cucompanii cu rezultate foarte bune, pentru a putea vedea efecteleimediate ale acestei noi metode pe care o gândim de management. Eposibil să fie Hidroelectrica și CNH, care ne creează probleme”, adeclarat, într-o conferință de presă la Sibiu, ministrul Economiei,Ion Ariton, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că detaliile exacte ale proiectului nu suntstabilite, putând fi vorba chiar de trei companii pilot pentruimplementarea unui management privat.

Potrivit ministrului Economiei, până la sfârșitul lunii iulie,trebuie să fie gata evaluarea companiilor din subordineaministerului, iar din lunile septembrie – octombrie să se înceapăcu managementul privat.

Ariton a precizat că forma de management – persoană fizică,firmă sau o combinație între cele două – nu a fost încă stabilită,dar se vor încerca cele mai bune variante pentru a spori profitulcompaniilor de stat.

Cele mai mari 30 – 40 de companii cu capital de stat vor aveamanagement privat, iar Guvernul va angaja o firmă independentă deresurse umane, cunoscută pe plan internațional, care să asigure oselecție cât mai bună a personalului, declara, în 10 mai, pentruMEDIAFAX șeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

În 20 mai, ministrul Economiei, Ion Ariton, afirma că, până înluna iulie, două companii din portofoliul ministerului pe care îlconduce vor avea management privat, fiind vorba despre „o companiecare merge foarte bine și una care merge foarte rău”.

Diana Stancovici, [email protected]

Inchide