• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Isărescu: Discuțiile politicienilor despre reducerea TVA denotă inconsecvență

Isărescu: Discuțiile politicienilor despre reducerea TVA denotă inconsecvență
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că autoritățile dau dovadă de incoerență pentru că la trei luni după majorarea TVA au loc discuții despre o reducere a acestei taxe, pentru ieșirea din criză.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că autoritățiledau dovadă de incoerență pentru că la trei luni după majorarea TVAau loc discuții despre o reducere a acestei taxe, pentru ieșireadin criză. Guvernatorul a mai arătat că prima de risc a României,reflectată de CDS-ul de 300 de puncte de bază, mult peste cel alțărilor europene performante, arată incoerența politiciloreconomice și a mesajului transmis în exterior. „CDS în Româniareflectă o coerență scăzută, ca să nu zic altfel, dacă nu înpolitici, măcar în mesajul pe care-l transmitem în exterior. Plătimcu toții și căutăm vinovați în alte locuri decât ar trebui (..) Cumputem să vorbim de coerență dacă discursul public vorbește acum dereducrea TVA ca o soluție de ieșire din criză. Suntem totalincoerenți dacă după trei luni de la majorarea TVA venim cu acestmesaj”, a spus Isărescu, potrivit Mediafax, la seminarul „România,încotro? Cum să redăm încrederea?”

Prezent la seminar, reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu, a declarat că reprezentanții FMI caută, împreună cuautoritățile române, soluții pentru scăderea anvelopei salariale capondere în PIB. „Ceea ce facem în aceste zile este să găsim osoluție în așa fel încât reforma salarială în segmentul bugetar săfie o reformă coerentă, să fie o reformă care duce la consolidarefiscală și la atingerea țintelor pe care ni le-am propus, descădere a anvelopei salariale ca pondere în PIB până la 7% în anul2015”, a spus Tănăsescu

Inchide