Isărescu, Doctor Honoris Causa în cadrul SNSPA: „Nimeni nu trebuie să se aștepte la o soluție financiară la problema asistenței sociale. Este un dezechilibru fizic”

Isărescu, Doctor Honoris Causa în cadrul SNSPA: Nimeni nu trebuie să se aștepte la o soluție financiară la problema asistenței sociale. Este un dezechilibru fizic
Publicat: 23/04/2012, 19:32
Actualizat: 24/04/2012, 17:35

UPDATE: În ceea ce privește dezechilibrele economiei românești, guvernatorul a declarat că „nimeni nu trebuie să se aștepte la o soluție financiară la problema asistenței sociale. Este un dezechilibru fizic”, respectiv numărul de angajați este prea mic.


UPDATE: Isărescu este de părere că cele câteva milioane de angajați români care lucrează peste graniță ar trebui aduși înapoi în țară. Ei lucrează acolo și trimit bani acasă, dar nu contribuie (cu taxe și impozite) la bugetul nostru, a mai arătat el.


UPDATE: Guvernatorul a ținut să sublinieze importanța interpretării și prezentării corecte a indicatorilor economici. „Dacă îi folosim doar în scopuri politice și electorale nu facem nimic”, a precizat el.


UPDATE: În cadrul ceremoniei de acordare a titlului Doctor Honoris Causa, Mugur Isărescu a mai vorbit despre tentația multora de a lăsa economia să se descurce singură. Când s-au liberalizat prețurile, cineva întreba obsesiv cine le va stabili. I s-a răspuns că cererea și oferta, a amintit guvernatorul BNR.

Totuși, el este de părere că cei care își doresc revenirea la un cod de etică în afaceri nu exagerează, mai ales dacă se dorește ca mâna invizibilă a cererii și ofertei să funcționeze.


UPDATE: Guvernatorul BNR a punctat și problema nostalgiei, tot mai alimentate, că cineva trebuie să le rezolve pe toate, declarând că a ales să vorbească despre guvernanța economică deoarece este important să înțelegem mai bine relația dintre societate și guvernare.


UPDATE: O guvernanță economică este necesară și pentru o mai bună informare a publicului, a argumentat Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR este de părere că atunci când se vorbește despre o slabă informare a publicul problema este una de concept, de cultură și de mentalitate.


UPDATE: Guvernatorul BNR a mai vorbit despre importanța schimbului de experiență. În anii ’90, România primea cu disperare consilieri americani, a precizat Isărescu. Acea disperare era motivată de faptul că experții străini aveau nevoie de cel puțin trei luni să traducă și să înțeleagă dreptul român.


UPDATE: Mugur Isărescu a explicat în cadrul discursului de joi de ce este importantă guvernanța economică. El susține că problemele care apar zilnic pun Executivul în situații în care este nevoit să admită, pe bună dreptate, că nu mai are pârghiile necesare pentru a le soluționa.


UPDATE: Tema prezentării pe care o susține guvernatorul BNR cu ocazia primirii titulului de Doctor Honoris Causa este guvernanța economică.


UPDATE: Guvernatorul a vorbit despre traiectoria profesională care s-a încheiat cu numirea sa în fruntea Băncii Naționale. El apreciază că a ajuns la conducerea instituției într-un moment dificil, în care nu mai erau rezerve, singura plasă de salvare fiind rezervele de aur ale României. În opinia sa, guvernarea nu este numai un privilegiu, ci și o povară, care „trebuie dusă cu demnitate”.


UPDATE: „Sunt onorat pentru primirea acestui titlu, onorat și emoționat. Legăturile mele cu SNSPA sunt vechi, dacă 20 de ani înseamnă ceva vechi”, a declarat guvernatorul BNR în cadrul discursului susținut cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa. Isărescu a precizat că este alături de echipa Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative încă de la formarea instituției.


Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară (BCU).

Mugur Isărescu, 62 de ani, ocupă funcția de guvernator al BNR din septembrie 1990, cu un an de întrerupere (dec. 1999- dec. 2000), perioadă în care a ocupat funcția de prim-ministru. Guvernatorul BNR este membru titular al Academiei Române din 2006. Din 2001 până în 2006 a fost membru corespondent.

A publicat până acum peste 15 lucrări științifice, a elaborat peste 60 de studii și este autor, coautor sau coordonator al unui număr de 30 de cărți. Mugur Isărescu este membru al Clubului de la Roma și președinte al Asociației Române a Clubului de la Roma și membru al Comisiei Trilaterale.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali, martor la tentativa de asasinat asupra lui Nuțu Cămătaru! Cine ar fi încercat...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ASOCIAȚIA Corinei MARTIN și-a dat SFÂRȘITUL OBȘTESC, îngropată în DATORII!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Veste cumplită pentru toată România. Un ministru din noul Guvern a recunoscut chiar acum
Doliu în lumea modei! S-a stins din viață la doar 41 de ani, după o...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...