Loredana Voiculescu
15.04.2015
Financiar

La cât a ajuns premiul la LOTERIA BONURILOR FISCALE după ce, în doar două zile, peste 4200 de români s-au dus să-și revendice banii

La cât a ajuns premiul la LOTERIA BONURILOR FISCALE după ce, în doar două zile, peste 4200 de români s-au dus să-și revendice banii
Peste 4.200 de persoane au depus cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale.

4.245 de persoane au depus marți și miercuri – până la ora 10.00 -, la sediile teritoriale ale administrației fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, a anunțat ANAF.

Un calcul arată că, în prezent, valoarea premiului pe care l-ar putea primi fiecare câștigător este de 197 de lei, rezultat după plata impozitului la stat, însă numărul total al bonurilor câștigătoare poate crește în intervalul de 30 de zile pe care participanții la loterie îl au la dispoziție pentru revendicarea premiilor. 

Situația cererilor de revendicare a premiiilor pe direcțiile regionale ale Finanțelor Publice este următoarea: DGRFP Iași   – 709 persoane, DGRFP Brașov  – 651 persoane, DGRFP Galați  – 568 persoane, DGRFP București  – 548 persoane, DGRFP Ploiești  – 496 persoane, DGRFP Cluj   – 490 persoane, DGRFP Timișoara  – 413 persoane, DGRFP Craiova  – 370 persoane.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente și nerezidente în România, deținătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paște, în data de 13 aprilie, fiind luate în considerare toate bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie, pentru cumpărăturile plătite cu cardul, bonuri de masă sau numerar.

În urma extragerii, sunt câștigătoare bonurile fiscale în valoare de 6 lei emise la 7 februarie.

Persoanele care au bonuri câștigătoare își pot revendica premiile în maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata câștigurilor va fi făcută de Ministerul Finanțelor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

Pentru a-și revendica premiile, câștigătorii trebuie să depună bonul fiscal, în original, la orice unitate teritorială a ANAF, împreună cu o copie a actului de identitate sau a pașaportului și o cerere scrisă. Valoarea totală a premiilor, de un milion de lei, se va împărți în mod egal între toate persoanele care solicită și îndeplinesc condițiile loteriei bonurilor fiscale.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată și ocazional, de Sărbători.

 

×
Inchide