Lista comisioanelor „exotice” percepute de băncile din România. VEZI AICI cât cere banca în plus dacă îți plătește altcineva rata

Lista comisioanelor exotice percepute de băncile din România. VEZI AICI cât cere banca în plus dacă îți plătește altcineva rata
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 26/04/2012, 13:47

Conform teoriei bancare, sursa principală de venituri a bănciloreste dobânda percepută clienților. În România însă, pondereacomisioanelor egalează sau depășește în unele cazuri pondereaveniturilor obținute de bănci din încasarea dobânzilor.

În primul trimestru al acestui an 14% din totalul veniturilornete ale grupului BCR au fost obținute dincomisioanele percepute. De exemplu, clienții sunt obligați săplătească un comision pentru depunerile de monedă metalică în contîn valoare de 1,5% din suma totală. În cazul operațiunilor deschimb între bancnote și monede se percepe un comision de 1,8% dinsuma totală, în timp ce în cazul în care altcineva decât titularulcontului plătește rata, banca percepe un comision de 3 euro încazul conturilor în valută și cu o valoare variabilă, în funcție deprag, de la 4 la 10 lei, în cazul depunerilor în conturi înlei.

Raiffeisen Bank, a treia bancă din România dupăvaloarea activelor, a încasat anul acesta venituri de 45 demilioane de euro din comisioane, țara noastră având cea mai marecontribuție la veniturile obținute din comisioane, pentru diviziace administrează sucursalele din Europa Centrală și de Est abăncii. Austriecii percep comisioane, în valoare de 10 euro, pentrureparațiile codului IBAN, în cazul în care, din grabă sau dinneatenție, clientul a scris greșit codul IBAN al contului în carevrea să trimită o sumă de bani.

O situație similară poate fi întâlnită și în cazul sucursalelorMillennium Bank unde însă un comision pentrureparații de cod IBAN este de 12 euro. Tot în cadrul acestei bănciclienților li se percepe un comision în valoare de doi euro pentrurealizarea de plăți la ghișeu către alți clienți ai MillenniumBank.

Cât te costă să schimbi monedele înbancnote laghișeul bancar

La Piraeus Bank pentru orice modificare adetaliilor unei plăți înainte de executarea ei este perceput uncomision de 5 lei sau de 5 euro în funcție de moneda utilizată. Deasemenea, în cazul în care un client al băncii a activat unserviciu de debit direct, dar o plată nu a putut fi efectuată,banca încasează un comision de 1 leu.

Bancpost și Alpha Bank percepcomisioane de 5% și respectiv 3% în cazul operațiunilor deschimbare a bancnotelor în monede și invers. Sucursalele Alpha Bankpercep, de asemenea, un comision de 3,5% din suma totală în cazuldepunerilor de numerar în monedă metalică, însă doar pentru sumelemai mari de 10 lei.

Clienții Volksbank trebuie să plătească și eiun comision de 15 euro în cazul în care oferă instrucțiuni de platăincomplete. (Corina Vârlan)

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Horia Moculescu, alergat de frații Becali pentru o datorie la jocurile de noroc? Prima reacție...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Veste cumplită de la șeful Pfizer: Va ajunge la câteva milioane. E cutremur în toată...
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...