O nouă „bombă” în fauna imobiliară din Cluj-Napoca! Vezi cum un arată un apartament cu 640 de euro chirie lunară

O nouă „bombă” în fauna imobiliară din Cluj-Napoca! Vezi cum un arată un apartament cu 640 de euro chirie lunară
Publicat: 19/09/2022, 10:30

Un nou anunț de închiriere a unei locuințe într-un bloc din Cluj-Napoca, cea mai scumpă piață imobiliară din țară, stârnește comentarii online.

Chiriile tind, în mod obișnuit, să se scumpească înaintea începerii anului universitar, dar anunțurile din Cluj ofertă în continuare surprize, nu tocmai plăcute, după celebra garsoniera de 11 metri.

Faimoasa garsonieră, motiv de uimire și comentarii online mai mult sau mai puțin ironice, rămăsese liberă, din nou, la finalul lunii iunie, când proprietarul cauta un nou chiriaș. De acea dată, el voia să o închirieze cu 190 de euro, cu 10 euro mai puțin decât în urmă cu câteva luni.

Recent, un alt anunț – pentru închirierea unei o cameră de trecere într-un apartament dintr-un cartier al municipiului – a atras ironiile internauților.

Cât e chiria pentru un „apartament” din „blocul cu aripi”

Într-un imobil destul de nou, „blocul cu aripi” de pe varianta Zorilor – Mănăștur din Cluj-Napoca, un apartament cu un dormitor a ajuns să fie scos pe piață la o chirie de 640 de euro. Suprafața locuinței este de 60 de mp: dormitor, living cu bucătărie pe hol și o baie. Prețul este enorm, pentru ceea ce oferă acest apartament, scriu ziariștii de la Știri de Cluj.

Prin comparație, pe două străzi mai apropiate de centru, un apartament cu trei camere și două băi este acum scos la închiriat cu 650 de euro, iar un altul este închiriat cu 450 de euro, tot în aceleași condiții, dar sursa nu precizează dacă sunt imobile noi sau din perioada comunistă.

„Un coteț pe bani mulți…dacă asta înseamnă luxul, să intri de pe casa scării direct în bucătarie/living înseamnă că ne-am paradit cu toții!”, comentează un cititor.

Un „expert imobiliar”, pe de altă parte, susține că „Dată fiind locația și finisajele premium, chiria ar trebui să fie de 30 de euro pe metrul pătrat, deci 1800 de euro pe lună. Este un chilipir”.

Ce spun analizele imobiliare

Potrivit celei mai recente analize a pieței chiriilor în țară realizată de platforma imobiliare.ro, Cluj-Napoca ocupă primul loc în clasamentul celor mai mari prețuri medii solicitate la închirieri, depășind Capitala la prețurile pentru apartamentele cu una și două camere.

Dacă în București, suma medie solicitată pentru o garsonieră a ajuns la 283 de euro în august 2022 – în creștere cu 8%, de la nivelul de 260 de euro pe lună consemnat în perioada similară din 2021 – în Cluj-Napoca, suma medie necesară pentru închirierea unei garsoniere s-a majorat semnificativ în ultimul an, situându-se în prezent la 300 de euro pe lună, față de 250 de euro pe lună în august 2021.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase