Ireal! Câți lei i-a venit de plată unui turist din Neptun, după ce a mâncat o pulpă de pui cu salată de varză și cartofi la cuptor

Ireal! Câți lei i-a venit de plată unui turist din Neptun, după ce a mâncat o pulpă de pui cu salată de varză și cartofi la cuptor
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 09/08/2022, 09:40

Un turist aflat la un restaurant din stațiunea Neptun a publicat pe Facebook nota primită pentru o masă destul de frugală.

„Cum vi se par prețurile astea din Neptun?”, este întrebarea adresată pe un grup de Facebook, la care sunt atașate poze cu masa luată.

Pe notă este trecută o porție de pulpe de pui, o salată de varză și cartofi la cuptor – deși în farfurie mai mulți urmăritori au văzut morcovi – totul costând 67 de lei.

„Hai să nu fim cârcotași. Probabil au fost și manele p.acolo ….deci nu e chiar așa rău”, a comentat un alt urmăritor pe pagina de Facebook.

SURSA FOTO: Facebook

Cu cât s-au scumpit serviciile pe litoral

Într-o analiză recentă a uneia dintre cele mai cunoscute platforme de rezervări hoteliere din România, la sfârșitul lui iulie prețul pentru o cameră dublă/noapte era, în medie, de 284 de lei, în creștere cu 15% față de 2020, dar majorări mai puternice  s-au înregistrat la servicii, respectiv mâncare și închirierea șezlongurilor.

Reprezentanții platformei spun că scumpirile nu sunt foarte mari la cazări, ci mai degrabă prețurile pentru mâncare și diferite servicii se simt în buzunarul turistului. De exemplu, pentru o porție de cartofi prăjiți, turiștii vor plăti aproximativ 8-10 lei, în timp ce o porție de hamsii este aproximativ 25 de lei. În general, scumpirile la mâncare au crescut cu aproximativ 10-15%, dar încă sunt opțiuni accesibile pe tot litoralul, în special la autoserviri.