Magazinele din Dragonul Roșu, SANCȚIONATE de ANAF cu peste 12 milioane de euro. Care sunt NEREGULILE găsite

Magazinele din Dragonul Roșu, SANCȚIONATE de ANAF cu peste 12 milioane de euro. Care sunt NEREGULILE găsite
În perioada 11-31 martie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au derulat operațiunea "Integrum" privind tranzacțiile cu bunuri și mărfuri din complexul Dragonul Roșu și au verificat 460 de firme.

În timpul verificărilor inspectorii au identificat abateri minore de la legislația financiar-contabilă pentru care au aplicat 15 avertismente; de asemenea, inspectorii antifraudă au identificat și contravenții, care nu intră sub incidența Legii prevenirii, pentru sancționarea cărora au dispus 586 de sancțiuni cu amendă contravențională, în cuantum total de 8,54 milioane lei, și confiscări de numerar, venituri și mărfuri fără acte justificative, în valoare totală de 49,48 milioane lei.

Din 11 martie, de la începutul operațiunii, inspectorii antifraudă fiscală au dispus sancțiuni contravenționale (amenzi contravenționale și confiscări de numerar, venituri și mărfuri fără acte legale de proveniență) în valoare totală de 58,02 milioane lei. Din totalul mărfurilor confiscate, 73% reprezintă articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Operațiunea „Integrum”, aflată în desfășurare, a fost declanșată deoarece inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu.

 

×
Inchide