Iancu Liviu
23.04.2012
Financiar

Microîntreprinderile, campioane la proiecte UE

Microîntreprinderile, campioane la proiecte UE
Microîntreprinderile au depus, în perioada 2007-2010, cele mai multe proiecte pentru obținerea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR), urmate de proiectele de infrastructură rutieră și cele în infrastructura educațională.

Microîntreprinderile au depus, în perioada 2007-2010, cele maimulte proiecte pentru obținerea de fonduri europene în cadrulProgramului Operațional Regional (POR), urmate de proiectele deinfrastructură rutieră și cele în infrastructura educațională. Pertotal, până în prezent, au fost contractate circa 2.500 deproiecte, în valoare de peste 1,6 miliarde de euro, prin ProgramulOperațional Regional (POR), dintr-un total de aproximativ 7.000 deproiecte depuse, care însumează 11,9 miliarde euro.

„Zona microîntreprinderilor este cea mai activă, iar în cazulei, în București-Ilfov, dar și în alte zone, suntem în postura săoprim depunerile de proiecte”, a declarat marți Gabriel Friptu,directorul general al Autorității de Management al POR. Un număr de308 proiecte, în valoare de 2,74 miliarde euro, au fost depusepentru îmbunătățirea infrastructurii regionale și locale detransport, valoarea solicitată depășind de 2,2 ori suma alocatădomeniului. Dintre acestea, au fost contractate 116 proiecte, învaloare totală de 1,17 miliarde euro, și au fost finalizate trei,care însumează aproape 11 milioane euro. Cele mai multe proiecte aufost depuse, în perioada 2007-2010, la capitolulmicroîntreprinderi, respectiv 281, în valoare de 23,8 milioane deeuro. (Mediafax, Liviu Iancu,[email protected])

Inchide