• Publicat:
Financiar

Ministerul Agriculturii crește ajutorul acordat fermierilor pentru comercializarea lânii

Ministerul Agriculturii crește ajutorul acordat fermierilor pentru comercializarea lânii
Ministerul Agriculturii anunță că ajutorul de mimis acordat crescătorilor de ovine va crește anul acesta, după ce a fost aprobată o hotărâre în ședința de Guvern de miercuri. Sprijinul financiar va crește de la 1 leu la 2 lei pe kg, potrivit unui comunicat.

„În Ședința Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobată o Hotarâre care modifică și completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii»”, anunță reprezentanții MADR.

Prin acest act normativ se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând de la 1 leu până la maximum 2 lei/kg de lână comercializată.

Acordarea schemei de minimis vizează menținerea activității de creștere a ovinelor, stabilizarea veniturilor și evitarea depopulării satelor și conduce la diversificarea producțiilor obținute în acest sector, prin valorificarea lânii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 30.000 mii lei, prevăzute de prezenta hotărâre, se asigură din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație, cu încadrarea în bugetul aprobat Direcțiilor pentru agricultură județene și a municipiului București pe anul 2019.

 

Inchide