• Publicat:
Financiar

Ministerul Economiei a semnat un protocol cu Beretta pentru producerea unei arme de asalt

Ministerul Economiei a semnat un protocol cu Beretta pentru producerea unei arme de asalt
Ministerul Economiei și producătorul italian de armament Beretta au semnat, luni, un protocol pentru înființarea unei societăți care ar putea produce o armă de asalt la uzina de la Plopeni. Producția ar putea începe peste șase luni, iar, în primă fază, vor fi angajate 50 de persoane la Plopeni.

„Este un proiect de interes național, strategic, astăzi se semnează un protocol între Beretta și Uzina Plopeni. Ministerul Economiei, prin fabrica Plopeni oferă o armă de asalt ultramodernă, pe care o vom fabrica la Plopeni. Societatea nou înființată va avea ca acțiuni 80% statul român prin Ministerul Economiei, respectiv fabrica de la Plopeni, iar 20% Beretta. În primă fază, 15% din armă va fi fabricată în România, iar pentru contractul de offset vom avea pentru fiecare armă un pistol de calibrul 9 mm. Ministerul oferă Armatei Române un produs care agreat și pe piața internațională”, a declarat, luni, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

La semnarea memorandumului a participat și ministrul Apărării, Gabriel Leș, care a precizat că armata română a testat și a fost mulțumită de armamentul care se va produce la Plopeni.

„Aceste arme au fost testate de forțele speciale ale Ministerului Apărării Naționale. Au fost testate mai multe tipuri de arme, astfel încât să ne putem face o idee pentru ceea ce înseamnă viitoarea procedură de achiziție pentru înlocuirea calibrelor pe care le avem în acest moment, cu calibrele NATO. Pentru acest an nu avem prevăzut buget pentru cumpărarea și înlocuirea armei de asalt, dar în perspectiva celor 2%, pentru noi este foarte important să avem transfer tehnologic și să avem producție în România. Armata a fost mulțimită de aceste arme”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Potrivit lui Bădălău, producția ar putea începe peste 6 luni, iar în primă fază vor fi angajate 50 de persoane la fabrica de la Plopeni, urmând să se ajungă la un număr de 150 de noi angajați.

Inchide